Otokar ilk çeyrek cirosunu açıkladı
AA

Otokar, 2021 ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, global bir oyuncu olma hedefine ulaşmak için yoluna devam eden Otokar, ilk çeyrekte ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 69 milyon dolar seviyesine çıkararak yüzde 44 artırdı. Şirketin net kârı ise 107 milyon TL seviyesine yükseldi.

Salgının etkilerine rağmen 2020 yılında ihracat anlaşmalarına imza atan Otokar, ilk çeyrekte cirosunu yüzde 91 artırarak 877 milyon TL'lik ciro elde etti.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pandeminin başladığı günden bu yana çalışanlarımızın sağlığını korumak, işimizin devamlılığını sağlamak, salgının etkisini azaltmak ve yayılmasını engellemek için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz.

Bu zorlu süreçte iş ortaklarımızın daima yanında olmayı ve kullanıcılarımızla iletişimimizi sürdürmeyi ihmal etmedik; tüm koşullara rağmen yeni anlaşmalara imza attık.

Güvenli üretim uygulamalarımız ve zamanında alınan önlemler sayesinde üretimde aksamalar yaşamadan, aldığımız siparişlerin teslimatlarına odaklandık." ifadelerini kullandı.

OTOKAR

ÜRETİM YÜZDE 32 ARTTI

Yılın ilk çeyreğinde üretim adetlerini de önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artırdıklarını belirten Serdar Görgüç, iç pazar ve ihracat çalışmalarıyla ilgili olarak, "12 yıldır Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markasıyız. Geçen yıl iç pazardaki en büyük otobüs alım ihalesini kazandık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’a otobüs teslimatlarına başladık.

İptal edilen fuarlar ve seyahat engellerine rağmen hedef pazarlarımızla iletişimimizi ve ilişkilerimizi sürdürdük. Kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını doğru yorumlayıp özel çözümler sunmaya devam ettik. Araçlarımızda uyguladığımız yenilikçi çözümlerimiz ve yaklaşımımızla ihracat başarılarımıza yenilerini ekledik ve ilk çeyrekte ihracatımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44 artırarak 69 milyon dolar düzeyine çıkardık." açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)