Otomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam etti
AA & Ensonhaber

Otomatik şanzımanlı otomobiller son yıllarda büyük ilgi görüyor. Manuel vitesli otomobillere olan ilgi ise her geçen gün azalıyor.

Günümüzde otomobil satın alınırken, yakıt ve motor tipi önemli bir tercih sebebi oluyor. Aracın şanzıman tipi de otomobil severlerin tercihlerinde önemli rol oynuyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, bu yılın ilk çeyreğinde 2020'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 59,7 büyüyerek 198 bin 660 adet olarak gerçekleşti.

Bu dönemde sadece otomobil satışları yüzde 57 artışla 156 bin 464 adet olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 70,3 artarak 42 bin 196'ya ulaştı.

OTOMATİK VİTES SATIŞLARI ARTTI

Türkiye otomotiv pazarında, yılın ilk 3 aylık döneminde, otomatik vites araç satışlarındaki yükseliş dikkati çekti.

Mart sonunda otomatik şanzımanlı otomobiller 119 bin 772 adetle yüzde 76,5 pay alırken, manuel şanzımanlı otomobillerin payı 36 bin 692 adetle yüzde 23,5 olarak belirlendi.

Böylece, bu dönemde de satılan her 10 otomobilden 7'si otomatik vites olarak kayıtlara geçti.

otomobil

YÜZDE 68 ARTIŞ VAR

Geçen yılın ocak-mart döneminde otomatik şanzımanlı otomobillerin toplam pazardaki payı yüzde 71,5, satışı da 71 bin 220 adet olarak belirlenmişti. Böylece söz konusu dönemde otomatik şanzımanlı otomobil satış adetleri yüzde 68,2 artış gösterdi.

Otomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam etti

Otomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam ettiOtomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam etti

Otomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam ettiOtomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam ettiOtomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam ettiOtomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam etti

Otomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam ettiOtomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam ettiOtomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam ettiOtomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam ettiOtomatik vites otomobil satışları ilk çeyrekte artmaya devam etti