Toyota, çevreci otomobil satışlarında 20 milyona ulaştı
AA

Japon otomobil üreticisi Toyota, ilk kez 1997 yılında sunduğu hibrit teknolojisine sahip araçlar ile birlikte elektrikli araç satışlarında bugüne kadar 20 milyon adet satışı geçerek önemli bir başarıya imza attı.

Toyota hibrit satışları 19 milyon 560 bine ulaşırken, elektrikliler de dahil olmak üzere global olarak toplamda 20 milyon 32 bin 588 adetlik satış gerçekleştirildi.

Toyota, bu satışla beraber bugüne kadar 160 milyon tonu aşan karbon emisyonunu önlerken, 65 milyon kilolitre yakıt tasarrufu sağlamış oldu.

EN ÇOK SATIŞ JAPONYA'DA

Bu satışların 8 milyonu Japonya’da, 5 milyonu Kuzey Amerika’da, 4 milyonu Avrupa’da, 1.7 milyonu Çin ve geri kalanı diğer ülkelerde gerçekleşti.

Güçlü bir çevreci ürün gamına sahip olan Toyota, tüm dünyada 48 hibrit, 5 plug-in hibrit, 2 yakıt hücreli ve 8 elektrikli modelin satışını gerçekleştiriyor.

toyot

EN ÇOK SATAN MODELLER

20 milyonu aşan çevreci otomobil satışlarında Prius 5.77 milyon adetle ilk sırayı alırken, Corolla Hybrid ürün gamı 2.23 milyon adetlik satış performansına ulaştı. RAV4 Hybrid'in satış adedi ise 1.38 milyon oldu.

Türkiye’de de 2009 yılından bu yana 58 bin 136 adetlik Toyota markalı hibrit otomobil satışına imza atıldı. Toyota, Türkiye’deki toplam hibrit otomobil satışlarında yüzde 40’lık pay ile pazarda açık ara önde.

Markanın Türkiye pazarındaki toplam araç satışlarında hibritlerin oranı yüzde 45’e yaklaşmış durumda.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)