Toyota'nın mart ayındaki satışları yüzde 44 arttı
AA

Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl oldukça zor günler geçiren otomobil üreticileri, yeni yılla birlikte yavaş yavaş toparlanmaya başladı.

Japon otomobil üreticisi Toyota'nın güncellenen bilanço verileri, dış piyasalardaki artan talep sonucu, koronavirüsün negatif etkilerinin kaybolmaya başladığını gösteriyor.

SATIŞLAR MARTTA YÜZDE 44 ARTTI

Toyota, küresel araç satışlarını mart ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44,2 artırarak yeni bir rekor kırdı. Marka, mart ayında küresel bazda 982 bin 912 araç satışı gerçekleştirdi.

İLK ÇEYREK SATIŞLARINDA DA ARTIŞ VAR

Firmanın Ocak-Mart 2021 dönemindeki satışları ise önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,1 arttı. Bu dönemde yüzde 10 seviyesinde artış hedefleniyordu.

TOYOTA

ABD'de spor arazi araçları ile hibrit otomobillere, Çin'de ise Corolla Sedan modeline yönelik güçlü talep sonrası Toyota'nın deniz aşırı satışları da yeni rekorla 791 bin 568'e çıktı.

Martta, önceki yılın aynı dönemine kıyasla deniz aşırı satışlarda yüzde 57,8 artış gözlenirken, Japonya içinde ise yüzde 6,4 artışla 191 bin 344 araç satıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)