Türkiye'de Yılın Otomobili için 35 aday belirlendi
ensonhaber.com

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 35 aday model açıklandı.

Otomotiv Gazetecileri Derneği'nden (OGD) yapılan açıklamaya göre, otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD üyelerinin 11 Nisan'da yapacağı oylama sonucu, 35 aday arasından 7 finalist seçilecek.

Bunun ardından, 10 Mayıs günü test sürüşleri yapılacak ve kazanan 7 Haziran'da düzenlenecek törende açıklanacak.

35 ADAY MODEL

Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için belirlenen aday otomobiller şöyle:

Audi Q3 Sportback BMW iX BMW iX3 BMW 4 Serisi Gran Coupe BMW 4 Serisi Cabrio Citroen C4 Cupra Formentor Cupra Leon Cupra Ateca DFSK Seres DS9 Honda HR-V Honda City Honda Jazz Honda Civic Honda Accord Hyundai Bayon Hyundai Tucson Hyundai Electra Hyundai Santa Fe Kia Sportage Mercedes-Benz C Serisi Mercedes-Benz EQS Mercedes Maybach S Serisi MG ZS MG EHS Nissan Qashqai Opel Mokka Porshce Taycan Cross Turismo Renault Taliant Seat Leon Volvo XC40 Recharge Volkswagen Golf Volkswagen T-Cross Volkswagen Taigo

OTOMOBİL

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, yedinci kez düzenlenecek “Yılın Otomobili” seçiminin gelenekselleştiğini ve sektörde heyecan yarattığını belirterek “Önceki yıllarda tatlı bir çekişmeye ve heyecana sahne olan bu organizasyon bu yıl da oldukça çekişmeli geçecek. Hepsi birbirinden değerli otomobiller arasında seçim yapmak zor olacak.” diye konuştu.

2021 KAZANANI: FIAT EGEA CROSS

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Türkiye'de Yılın Otomobili için finale kalan Dacia Sandero Stepway, Hyundai i20, Peugeot 208, Renault Captur, Skoda Octavia ve Toyota Yaris gibi modellerin arasından sıyrılmayı başaran Fiat Egea Cross, Türkiye'de Yılın Otomobili ödülünün 2021 kazananı olmuştu.

fiat egea cross