Volvo'ya 130 milyon dolar para cezası

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, geçtiğimiz günlerde bazı modellerinde bulunan fren sisteminde tespit edilen bir sorun nedeniyle, 106 bin 900 Volvo markalı otomobilin geri çağırma operasyonuna dahil edildiği açıklamıştı.

İsveçli üreticinin geri çağırma operasyonuna dahil ettiği modeller ise 2023 yılında üretilen C40, XC40, S60, V60, XC60, V90 ve XC90 olarak açıklandı.

ABD'den Volvo'ya ceza

Ağır hizmet kamyonu üreticisi Volvo Group North America, araçları geri çağırmada ve yaralanmaları ve ölümleri bildirmede yavaş davranması üzerine ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile varılan bir uzlaşma kapsamında 130 milyon dolara varan bir para cezası ödeyecek.

NHTSA yaptığı açıklamada, 65 milyon dolarlık ön ödemeyi içeren rakamın "Araç Güvenliği Yasası ihlalleri için şimdiye kadarki en büyük cezalardan biri" olduğunu belirtti.

Volvo Cars'tan ayrı olan üretici, bağımsız bir üçüncü taraf denetçi tarafından gözetimi ve olası güvenlik sorunlarının çözüldüğünden emin olmak için NHTSA ile düzenli olarak görüşmeyi de kabul etti.