Papa olağanüstü toplantıya çağırdı
ensonhaber.com

Katolik Kilisesi'nin modern zamanlarda karşılaştığı en büyük krizlerden biri olan çocuklara yönelik cinsel istismar skandallarıyla mücadele amacıyla, Vatikan'da olağanüstü bir zirve hazırlığı yapılıyor.

İLK KEZ BÖYLE BİR TOPLANTI YAPILACAK

Bazı Vatikan uzmanlarının Katolik Kilisesi için Protestan reformundan bu yana en ciddi kriz olarak nitelediği çocuklara yönelik cinsel istismar skandalları, ilk kez böyle bir toplantıyla ele alınacak.

Papa olağanüstü toplantıya çağırdı

Çocuk tacizcilerine ve onları koruyanlara "sıfır tolerans" sözü veren Papa Francesco'nun talebiyle 21-24 Şubat arasında Vatikan'da düzenlenecek, "Kilisede Çocukların Korunması" zirvesine, dünyanın her yerinden yönetim kademesindeki Katolik Kilisesi temsilcileri katılacak.

190 BİN DİNİ GÖREVLİ KATILACAK

Yaklaşık 190 bin dini görevlinin katılması beklenen zirvede, çocuk tacizlerine karşı "sorumluluk, hesap verebilirlik ve şeffaflık" prensipleri ele alınacak.
Toplantı öncesi hazırlık aşamasında, çeşitli ülkelerden din adamları taciz kurbanlarıyla görüşmeler yaptı. Zirve esnasında da katılımcıların, bazı taciz kurbanlarının ifadelerinin yer aldığı videoları izlemesi planlanıyor.

"KORKUSUZCA YÜZLEŞMELİYİZ"

Vatikan Basın Ofisi Müdürü Alessandro Gisotti de yarın başlayacak zirveyle ilgili olarak, "Bu canavarı alt etmek istiyorsak, onunla korkusuzca yüzleşmeliyiz." dedi.

Papa olağanüstü toplantıya çağırdı

Papa olağanüstü toplantıya çağırdı