Paris'te mizah dergisine saldırı İZLE

Fransa'nın başkenti Paris'teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo gazetesinin binasına silahlı saldırı yapıldı.

Paris'te mizah dergisine saldırı

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Fransa'da yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlendi. Olay yerinden gelen ilk bilgilere göre otomatik silahlarla gerçekleşen saldırıda 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında derginin genel yayın yönetmeninin de olduğu öğrenildi.

Le Figaro gazetesi Charlie Hebdo dergisinin çizerlerinden Cabu (76), Charb (48) Wolinski (80) ve Tignous (58) hayatını kaybettiğini bildirdi.

Paris'te mizah dergisine saldırı İZLE

Fransız polisi saldırganların kaçarken kullandığı aracı daha sonra terk edilmiş halde buldu. Polis arabada saldırganların kimliğini öğrenebilmek için kriminal inceleme başlattı.

Paris'te mizah dergisine saldırı İZLE

Fransız polisi, Paris'teki saldırganların, "Peygamberin intikamını aldık" diye bağırdığını açıkladı.

Paris'te mizah dergisine saldırı İZLE

" 'EL KAİDE'NİN İNTİKAMINI ALDIK' DEDİLER"

Derginin çizerlerinden Coco, olayı şöyle anlattı:

"Kızıma bakmaya gitmiştim. Gazetenin kapısına geldiğimde silahlı ve maskeli iki kişi bizi vahşice tehdit etti. İçeriye girmek istediler. Ben şifreyi girdim. Wolinski ve Cabu'ye ateş ettiler. 5 dakika sürdü... Bir masanın altına sığındım... Kusursuz Fransızca konuşuyorlardı... El Kaide'nin intikamını aldıklarını söylediler..."

Paris'in göbeğinde çatışma anları İZLE

HOLLANDE AÇIKLAMA YAPTI

Olay yerine giderek açıklama yapan Hollande, mizah dergisine yapılan saldırıyı şiddetle kınadı ve olayın kesinlikle bir terör saldırısı olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande olayın ardından yaptığı açıklamada "Önümüzdeki saatlerde asıl ölü sayısını belirlemiş olacağız. Bu saldırıların bir daha yaşanmaması için acil olarak koruma planı yapmamız gerekiyor. Alacağımız güvenlik önlemleri arasında yapacağım en önemli şey saldırganların bir an önce yakalanmasıdır. Güvenliği en üst seviyeye çıkaracağız. Şoke olmuş durumdayız. Kararlı davranacağız. Teröristler bu dergiye karşı bir saldırı gerçekleştirmiştir. Daha önce de saldırılar olmuştu. O saldırılardan sonra dergi polisler tarafından korunuyordu bundan sonra da daha çok artırılacaktır. Fransa bir özgürlük ülkesi. Kimse Fransız vatandaşlarına bu şekilde zarar veremez" dedi.

Hollande: Kimse Fransız vatandaşlarına zarar veremez İZLE

Paris'te mizah dergisine saldırı anı İZLE

Paris'te mizah dergisine saldırı İZLE

HZ. MUHAMMED'İN KARİKATÜRLERİNİ YAYINLAMIŞLARDI

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo iki yıl önce, Hz. Muhammed'le ilgili karikatürler yayınlamış ve söz konusu karikatürler dünya çapında büyük tepkiye neden olmuştı. Karikatüre gösterilen tepki nedeniyle Fransa, 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süreliğine kapatmıştı.

SON TWEETLERİ BAĞDADİ İL İLGİLİ

Bu arada, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun resmi Twitter hesabından olayın yaşandığı saatlerde paylaşılan bir karikatür dikkatleri çekti.

Derginin hesabından yaklaşık iki saat önce paylaşılan karikatürde, terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi olarak çizilen bir karakter ve "Herkese sağlık dolu bir yıl diliyorum" sözleri yer alıyor.

Paris'te mizah dergisine saldırı İZLE

Paris'te mizah dergisine saldırı İZLE