Piyanist Büşra Kayıkçı, Recording Academy'de oy verecek kadroya dahil oldu

Piyanist ve besteci Büşra Kayıkçı; Toygar Işıklı, Edis Görgülü ve Mert Demir ile birlikte Recording Academy’nin Oy Veren Üye (Voting Member) kadrosuna kabul edildi.

Ensonhaber Ensonhaber
Piyanist Büşra Kayıkçı, Recording Academy'de oy verecek kadroya dahil oldu
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Dünyanın en prestijli müzik ödülleri arasında yer alan Grammy Ödülleri'ni düzenleyen Recording Academy, her yıl müzik endüstrisinde aktif profesyonelleri üye olarak davet ediyor.

Oy veren üyeler, eserlerin sanatsal ve teknik niteliklerini değerlendirerek aday belirleme ve final oylama süreçlerinde doğrudan rol oynuyor; ayrıca akademinin komitelerinde ve çalışma gruplarında görev alabiliyor.

PİYANİST BÜŞRA KAYIKÇI OY VEREN KADROSUNDA YER ALACAK

Piyanist ve besteci Büşra Kayıkçı da Recording Academy'den davet aldı.

Büşra Kayıkçı, sosyal medya hesaplarından "Voting Member olarak bu ailenin bir parçası olduğumu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum." diyerek üyeliğini duyurdu.

4 TÜRK İSİM JÜRİ OLARAK GÖREV ALACAK

Toygar Işıklı, Edis ve Mert Demir'in de aynı süreçte kabul edildiği haberleriyle birlikte dört Türk isim, 69. Grammy Ödülleri sürecinde jüri/oy veren üye olarak görev alacak.

BÜŞRA KAYIKÇI KİMDİR?

1990 İstanbul doğumlu Büşra Kayıkçı, dokuz yaşından itibaren piyano eğitimi almış, bale ve sanat okulu gibi disiplinlerle de uğraşmış, üniversitede iç mimarlık ve çevre tasarımı okuduktan sonra profesyonel müzik kariyerine yönelmiş bir sanatçı.

Minimalist yaklaşımıyla klasik ve çağdaş müziği birleştiren eserleriyle tanınıyor.

İlk albümü Eskizler ile başlayan yolculuğunda Places ve Weaving gibi projelerle sesini genişletti.

Berlin Funkhaus, Klavierfestival Ruhr, Tokyo Piano Era Festivali ve ARTE Concert gibi uluslararası sahnelerde performans sergiledi.

Warner Classics etiketiyle çalışmalarını sürdüren sanatçı, Nicolas Jaar'ın 'The Middle of Nowhere' çalışmasının Givenchy Paris Moda Haftası'nda kullanılması gibi iş birlikleriyle de dikkat çekti.