Abdulhamit Gül: Cemevlerine yasal statü çalışmalarımızı yaptık
DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile cemevlerinin yasal statüsü hakkında AK Parti'de, Adalet Bakanlığı çatısı altında çalışmalar başlatılmıştı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tunceli'de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KERBELA HÜZNÜ HEPİMİZİN ORTAK HÜZNÜDÜR"

Tunceli Cemevi’ni ziyaret eden Bakan Gül, “Baba Mansur’un, Düzgün Baba’nın, Ana Fatma ve nice ulu erenlerin bulunduğu coğrafyaya saygımızı ve sevgimizi arz etmek üzere ve maneviyatı yaşamak üzere ziyarette bulunduk. Türkiye’de 84 milyon vatandaşımız her konuda farklı düşüncede olabilir fakat bir konuda hepimiz ortak kanaate sahibizdir. O da ehlibeyt sevgisidir, Hz. Ali, Hz. Hasan sevgisidir. Kerbela hüznü hepimizin ortak hüznüdür, acımızdır. Bizim geçmişimiz de geleceğimiz de birliktedir. Bin yıldır bu coğrafyada alevi kardeşlerimiz, bu toprakların asli huzuru olarak yaşamıştır ve yaşayacaktır" dedi.

Abdulhamit Gül: Cemevlerine yasal statü çalışmalarımızı yaptık

"CEMEVLERİNE YASAL STATÜ TANINMASI, HAKLI TALEP"

Geçmişte alevi inancını ve vatandaşları reddeden politikaları reddettiklerini belirten Bakan Gül, şunları söyledi:

“Yaklaşımımız ve tutumumuz ortadadır. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Özellikle cemevlerinin hukuki anlamdaki taleplerini yerine getireceğiz. Cemevlerine yasal statü tanınması noktasında bizler de Adalet Bakanlığı olarak, mevzuat anlamında çalışmalarımızı yaptık. Bu konuda haklı ve hukuki talepleri yerine geleceğine inanıyoruz. Bunlar haklı taleptir. Bu taleplerin karşılanması da meşrudur. Hükümetimiz bu haklı talebi yerine getirecektir. Ben cemevi dedelerine de teşekkür ediyorum. Hepimizin evi, ocağı, dergahı aynıdır, 84 milyon insan birdir. Kardeşliğimizi nice bin yıllara ulaştıracağız.”

Abdulhamit Gül: Cemevlerine yasal statü çalışmalarımızı yaptık

3 MADDELİK DÜZENLEME GÜNDEMDE

AK Parti'nin konuya ilişkin gündemine aldığı 3 maddelik düzenlemede; cemevlerinin ibadethane statüsü yerine kültür merkezi statüsüne kavuşturulması, cemevlerinde görevli dedelerin camideki imamlar gibi maaşa bağlanması, cemevlerininin elektrik ve su gibi giderlerinin devlet tarafından karşılanması konuları değerlendiriliyor.

Bakan Gül: Cemevlerine yasal statü tanınması için çalışmalarımızı yaptık -2

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)