ensonhaber.com

Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimini sert şekilde eleştiren eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Halk TV canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"CHP'den istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Ben zaten istifa ettim." diye cevap veren Şener, istifanın seçimlerden önce mi sonra mı olduğunu sorusunun ardından ise 14 Mayıs sonuçlarından sonrasında istifa ettiğini belirtti.

"Farkın kapanmayacağını herkes biliyordu"

"Eleştirilerimin bir partiden ya da adaydan olmakla ilgisi yoktu." ifadesini kullanan ve CHP'nin ikinci turda kazanacağına dair umudunun olmadığını belirten Şener, "Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. İkinci tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkın kapanmayacağını herkes biliyordu." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'na oy vermemiş

"Seçimlerin ikinci turundan kime oy verdiniz?" sorusuna ise Şener, şöyle yanıt verdi:

Birinci turda Sinan Oğan'a oy verdim. İkinci turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detay da var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim.

Aday gösterilmemişti

2018 yılından itibaren CHP Konya milletvekili olarak görevde bulunan Abdüllatif Şener, 28. Dönem Milletvekili Seçimleri aday listesinde CHP listelerinde yer bulamamıştı.