Akşener: Öcalan'ın heykelini dikenin ellerini kırarız

Akşener: Öcalan'ın heykelini dikenin ellerini kırarız

3. Büyük Rumeli Balkan buluşmasına iktidar ve muhalefet partisi temsilcileri katıldı. Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde gerçekleşen program, Rumeli havaları ile başladı.

Gecede Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Meral Akşaner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yer aldı.

MERAL AKŞENER'İN ÖCALAN HEYKELİ SÖZLERİNE SERT TEPKİSİ

Akşener: Öcalan'ın heykelini dikenin ellerini kırarız

AKŞENER: "EY GAFİLLER, ABDULLAH ÖCALAN'IN HEYKELİNİ YAPIN DA GÖRELİM"

TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise, " Ben Drama doğumlu anne babanın çocuğuyum. Balkanlar denince aklıma hep annanemin ve anamın sesi gelir. Ben 5 yaşındaydım. Annanem kısık bir sesle 'Çalın davullar çalın, çaydan aşağıya. Mezarımı kazın dostlar belden aşağıya'derdi. Bize bayrak sevgisini öğretti annelerimiz. Biz bu bayrak için ölürüz. Gözümüzden sakınırız. Çünkü bu baş bu bayraktan başka gölgesinde sığınacak başka bir sembolümüz yoktur. Şimdi buradan seslenmek isterim ki. Bir Rumeli kızı olarak seslenmek isterim ki. Ey bu bayrağı indirmek isteyenler kimse elinizi kırmasa biz elinizi kırarız. Ey gafiller Abdullah Öcalan'ın heykelini yapacakmışsınız. Yapın da görelim. Heykeli yapan o elleri kırarız. Bu irade o elleri kırar " şeklinde konuştu.

Akşener konuşmasının ardından büyük alkış aldı.