Ali Babacan'dan aday açıklaması: 30 Mart'a kadar yolu var
ensonhaber.com

Türkiye'nin seçim mesaisi devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından Ankara kulisleri hareketlenirken muhalefetin adayı merak konusu.

Ortak mutabakat metnini açıklayan 6'lı masada 13 Şubat'ta yapılacak 12'nci toplantı öncesinde ev sahibi olacak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 'mekik diplomasisi'ne başladı.

Tek tek liderlerle görüşmeye başlayan Karamollaoğlu, liderlerle aday adaylarını ele alıyor.

Bu kapsamda FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir tur görüşme daha yapılabilir

Süreci aceleye getirmenin doğru olmadığını, Karamollaoğlu'nun mekik diplomasisi uyguladığını, yeterli olmazsa bir tur daha görüşme yapılabileceğini söyledi.

"30 Mart'a kadar yolu var"

Bu süreçte liderlerin kendi aralarında da görüşebileceğini belirten Babacan, aday açıklama süresinin mart sonuna kadar devam ettiğini hatırlattı.

Babacan şöyle konuştu:

Karamollaoğlu'nun turu çok değerli, belki önümüzdeki hafta ikinci tur gerekebilir. Yoğun bir ikili temas içerisindeyiz. Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar. Dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar yolu var.