Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ali Babacan'a: Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı burada coşkulu salona hitap etti.

Sık sık sloganlarla sözü kesilen Erdoğan konuşmasında, önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı, 6'lı masanın açıkladığı ortak mutabakat metnine de değindi.

"Zırvaları vaat diye yazmışlar"

Metindeki projeleri sonlandırma, Külliye'yi kapatma gibi vaatleri hatırlatan Erdoğan, "Şehir hastanelerini kapatmayı, milletin malı olan külliyenin kapısına kilit vurmayı, yeni bakanlıklar icat etmeyi; siyaset bilimi birinci sınıf öğrencilerine söyleseniz gülmekten katılacakları zırvaları vaat diye yazmazlardı.

"Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın"

Erdoğan, "İHA'lara SİHA'lara dokunacağız, Batı ortak mutabakat metnimizi görünce bize aferin diyecek." diyen Ali Babacan'a da ayrıca yüklendi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne, savunma sanayi projelerine, kamu-özel yatırımlarına dokunacağız diyerek ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan Batı'ya selam veriyorlar.

Hatta içlerinden birisi 'Batı bize aferin diyecek', yazıklar olsun. Sen Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? Bir tek kazanımları ve hayalleriyle aziz milletimizin kendisine selam vermemişler."

"Merkez Bankası'nın İstanbul'a gidişini konuşurken ne iş yapıyordunuz"

Vaatler arasındaki Merkez Bankası'na ait birimlerin Ankara'ya döndürülmesi konusuna da değinen Erdoğan şöyle konuştu:

Ülkenin en önemli sorunu ekonomi diyorlar, tek çözüm önerileri Merkez Bankası'nın Dünya Finans Merkezi'ndeki birimlerini Ankara'ya döndürmek.

Yahu siz dün benim yanımdayken Merkez Bankası'nın İstanbul'a gidişini konuşmadık mı? Ziraat Bankası'nın İstanbul'a gidişini konuşmadık mı? O gün siz ne iş yapıyordunuz ya, herhalde bunlar uykudaydı.

Milleti anlamak için zerre kadar gayret göstermeyenler 1990'ların Türkiye'sinden bir adım ötesine geçemeyenler, bina değiştirerek sorun çözeceklerini zannediyorlar.