Davutoğlu Ertuğrul Kürkçü'yü mosmor etti

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Davutoğlu'nu İngilizce konuşarak katliam yapmakla suçladı.

Davutoğlu'nun verdiği cevaplar karşısında ise Ertuğrul Kürkçü'nün önce yerine oturduğu sonra da yüzünün kızardığı görüldü.

Davutoğlu Ertuğrul Kürkçü'yü mosmor etti VİDEO

Davutoğlu Ertuğrul Kürkçü'yü mosmor etti

Davutoğlu Ertuğrul Kürkçü'yü mosmor etti

Davutoğlu'nun Ertuğrul Kürkçü'ye kapağı caps oldu:

Davutoğlu Ertuğrul Kürkçü'yü mosmor etti

İşte Davutoğlu'nun Kürkçü'nün yüzünü kızartan o ifadeleri:

"TÜRKÇE KONUŞ"

"Sayın Kürkçü'nün HDP milletvekilidir. Kendi milletine saygı gereği Türk Başbakanına Türkçe hitap etmesini beklerdim. Emin Türk halkı bundan daha da memnun olurlardı.

Davutoğlu'ndan Ertuğrul Kürkçü'ye müthiş kapak VİDEO

"ÇOCUĞUN ÖLSEYDİ PKK'LILARA GERİLLA DEĞİL KATİL DERDİN"

Devletin vatandaşına iki görevi vardır; güvenlik ve özgürlüğü sağlamasıdır. Sayın Kürkçü'nün mayın çukurlarından geçerek okula gitme zorunluluğu olan bir çocuğu olsaydı, ya da Cizre'de tedavi oluyor olsaydı, Kızılay'da otobüs beklerken ölen kişilerden birinin akrabası olsaydı herhalde PKK'lılara gerilla değil alçak katil derdi.

"TERÖR DEVAM EDECEK SİZ BİZİ SUÇLUYORSUNUZ"

Ben burada yüzde 49,5 oy almış bir Başbakanım. Kim yaparsa yapsın, eğer sokaklara mayın döşerse, çatılara keskin nişancılar yerleştirirse onu durdurmak benim asli görevimdir. Bu mücadele siz isteseniz de istemesiniz de her Türk vatandaşı kendini güvende hissedene kadar sürecektir. Eğer silahlar terk edilseydi, silahlı mücadele bitseydi başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Silahı terör örgütü terketmeyecek, mayın döşemeye devam edecek. Siz dönüp desteğini halktan almış bir başbakana 'Bu operasyonlar ne zamana kadar sürecek" diyorsunuz.

"TÜRKÇE DÜŞÜNÜP KONUŞSAYDINIZ CEVAPLARI ALABİLİRDİNİZ"

Türkiye'de her şey konuşalabilir. Türkiye'de istediğiniz şeyi söyleyebilirsiniz. Türkçe düşünüp konuşsaydınız sorularınız cevabını anlayabilirdiniz. Merak etmeyin Suriyeli hangi mülteciye sorarsanız sorun Türkiye bayrağı altında kendini güvende hissediyor. Al bayrağın altına girip huzur bulmak için Türkiye'ye geliyorlar. Türkiye'yi kimse Suriye'ye döndüremeyecek. Terör bitecek Türkiye'de demokratik ve hukuk ebediyete kadar sürecektir"

"TÜRKÇE RESMİ DİL DEĞİL" YANITI

Davutoğlu'na twitterdan yanıt veren Kürkçü Avrupa Konseyi Palamenter Meclisi (AKPM)'nin resmi olarak iki dili olduğunu ifade ederek, "Eğer Türkçe resmi dil olsaydı elbette Türkçe konuşmayı tercih ederdim" dedi.

Kürkçü şu ifadeleri kullandı;

"AKPM'nin iki resmi dili var: Fransızca ve İngilizce. Eğer Türkçe resmi dil olsaydı elbette Türkçe konuşmayı tercih ederdim. 2015'ten itibaren AKPM parlamenter meclisinde, Alm., İng. , Fr. , İt. Rus. , İsp. ve Yunanca'nın yanında Türkçe çeviri de sunuluyor. Ancak toplantı kayıtları, yazışmalar, başvurular, açıklamalar, internet yayını ve sosyal medya yayınları resmi dillerde yapılıyor.

Resmi dillerde yapılmayan konuşmalar resmi kayıtlara çevirmenlerin dile hakimiyeti ne ve çeviri hızına hızına bağlı olarak geçiyor. Muhataplarınıza düşüncenizi aracısız anlatmak yerine, ister istemez fikrinizi aşındıran bir çeviriye bağlı kalmakta ısrar anlamsız.

AKPM'de TR kamuoyuna değil, düşüncelerimizi bize hak vermesini beklediğimiz başka halkların temsilcilerine sesleniyoruz. İng. mesajım, yüzde 99'u İng. konuşan AKPM üyelerine aracısız ulaştı ve kayıtlara kendi sözcüklerimle geçti. Herkes dediğimi anladı.

Başbakanın sorularıma verecek cevabı yoktu. AKPM'ye seslenmek yerine iç piyasaya "Türkçe konuş" mugalatasını sundu ve AKPM'de kaybetti. Sorum basitti: "Kürt sorunun çözümü için savaştan başka bir yol düşünüyor musunuz." O, "Son terörist temizleninceye kadar hayır"dedi.

AKPM çoğunluğu gözünde, TR'de milliyetçi kampanya gaz vermek için barışa yaslanan bir lider olmaktansa bir savaş ağası konumuna düştü. Davamızı anlatmaya devam edeceğiz, Türke Türkçe, Kürde Kürtçe Avrupalılar'a anladıkları dilde. Anlayan anladı. Mugalata boşuna.

Eski AKPM başkanı Mignon, AKP'nin izleyici sıralarını amigolarla doldurup tezahüerat yaptırmasını kınadı ve elbette alkışlandı."

Davutoğlu Ertuğrul Kürkçü'yü mosmor etti