Kitap

Bir dostluğun, arkadaşlığın hikayesi: Zülfü Livaneli-Erdal Öz Sazın Teli Koptu

Zülfü Livaneli-Erdal Öz (Sazın Teli Koptu) kitabı iki yazarın, kültür adamın mektuplarından oluşan eserin adıdır. Kitapta iki yazarın yarım asrı geçen dostluğunun ve arkadaşlığının dokunaklı hikayesini okuyacaksınız. Ben okudum ve sizler için yazdım.

Yedi Güzel Adamlar'ın zarif şairi: Cahit Zarifoğlu

Yedi Güzel Adam, Anlamını Arayan İnsan, Serçekuş, Hızla Akan Mızrak, Güneşte Bir Gece, Kuşların Dili ve Yaşamak adlı kitapların da aralarında bulunduğu birçok esere imza atan şair ve yazar Cahit Zarifoğlu'nun vefatının üzerinden 37 yıl geçti.

Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenleri dizeleriyle hatırlanan sembolizmin temsilcisi şair: Ahmet Haşim

Fecr-i Ati edebiyatının önde gelen şairlerinden olan, pek çok kitabın ve şiirin yaratıcısı olan Ahmet Haşim'in 140'ıncı ölüm yılı. Ahmet Haşim, şiirde sembolizmin önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor.

İranlı yazar Shahzadeh N. İgual: Kahramanları konuşturabilme ve anlatı gücünü Türkçeden alıyorum

Çocukluğunda Türkiye’ye gelen ve 35 yıldır Türkiye’de yaşayan İranlı yazar Shahzadeh N. İgual (Şahzade), kahramanların lisanını sarih bir şekilde anlatabilme gücünü Türkçeden aldığını ifade etti.

Yazar Sinan Canan'dan yaşadığımız hayata dair sorgulayıcı bir kitap: Hayatın Anlamı

Biyolog, yazar, davranış bilimleri ve sinirbilim uzmanı olan Sinan Canan, yeni kitabı olan Hayatın Anlamı'nda yaşama sorular ve çözümlemeler çerçevesinde yeni bir perspektif getiriyor.

Roman yazmak yeteneğimden geliyor ve yazıyorum söylemiyle bilinen toplumcu gerçekçi Orhan Kemal'in ölüm yılı

Cumhuriyet dönemi edebiyatının toplumcu gerçekçi yazarlarından olan Orhan Kemal'in 54'üncü ölüm yılı. Neden yazıyorsunuz? sorusuna şöyle cevap vermişti; "Roman yazmak yeteneğimden geliyor"

Nobel ödüllü Olga Tokarczuk'un başyapıtı: Yakup'un Kitapları

Yakup’un Kitapları, yeni dünyanın tehlikelerle dolu eşiğinden hem kendi zamanına hem de geleceğe aynı kusursuz dikkat, ihtiyat, bilgelik ve mizahla bakıyor. Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Olga Tokarczuk'tan okunası ve etkisinden uzun süre kalınacak bir roman: Yakup'un Kitapları...

İnsanın hayatını, sağlığını ve kendi bedeninin tanımasına yardımcı olan kitap: Kolay Ayurveda

Kolay Ayurveda gündelik yaşamda kullanımına, sağlığın ve yaşamın düzenlenmesine dair bilgiler aktaran anlaşılır, bilgiye dokunan, onu işleyen, coğrafyamıza ve zamanımıza uyarlayan bir kaynak niteliğinde.

Celal Şengör cehaletten kurtulmanın yollarını yazdığı ikinci kitapla devam ediyor

Bilim insanı Prof. Dr. Celâl Şengör’ün cehaletle savaşı hız kesmeden devam ediyor. Atatürk’ten Einstein’a, Carl Sagan’dan Evliya Çelebi’ye alanında çığır açan birbirinden önemli isimlere yer veren Şengör, okurlarına ışık olmaya devam ediyor. Bu kitapta cehaletten kurtulmanın yollarını bulacaksınız.

Sanat sanat için değildir diyen, Türk şiirinin romantik şairi Nazım Hikmet 61 yıl önce hayatını kaybetti

Nazım Hikmet... Türk şiirinin romantik devrimcisi ve şairi... 61 yıl önce hayatını kaybetti. Zordur haziranda ölmek hele bu bir şairse; hele bu Nazım Hikmet ise...

3 Haziran 2024 Pazartesi: Raflardaki yerini alan yeni kitaplardan seçmeler

Yeni kitapları ne kadar takip ediyorsunuz? Hayatın yoğunluğu içerisinde yeni çıkan kitapları takip edemeyen kitapseverler için raflardaki yerini alan eserlerden bir seçki hazırladık.
Başa dön