ensonhaber.com

Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olduktan sonra ziyaret ettiği DEM Parti'den bugün iadeiziyaret geldi.

Özel, CHP Genel Merkezi'ne gelen DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ı kabul etti.

Konuklarını kırmızı halılarla karşılayan Özel ve misafirleri, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

İki parti arasıda beklenen yerel seçim ittifakına ilişkin önemli açıklamar yapıldı.

Tuncer Bakırhan, iki partinin batı illerinde adayların belirlenmesi, hangi şehirlerde iş birliğine yapılacağı konuları için çalışmalara başlayacağını söyledi.

"Kayyum uygulamasının son bulmasını istiyoruz"

Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

"Çözülmemiş bir Kürt sorunu var. Bölgede ikili bir hukuk uygulanıyor. Haklarımızın iradesine kayyum atanıyor. Bu kayyumlar sadece Kürtlerin sorunu değil, Türkiye'de kendine demokrat diyen hem siyasi partilerin hem de kişilerin temel sorunudur. Kayyum uygulamasının son bulmasını istiyoruz.

"Yöneticilerin seçimi için hassas olacağız"

Batıda yerel seçimlerde adayların belirlenmesini de dikkatle izliyoruz. Kent uzlaşısı çerçevesinde demokrat halkçı belediyeciliği esas alan yöneticilerin seçimi için hassas olacağız.

"Hangi şehirlerde iş birliği olacak arkadaşlar çalışacak"

İş birliği, güç birliği seçeneklerin tartışılabileceğini dile getirdik. Arkadaşlarımız kent uzlaşısının, işbirliği sağlanacak kentlerin hangileri oldukları konusunda bir çalışma yürütecekler."

"İlişkilerimizi kamuoyunun önünde açık ve şeffaf bir biçimde sürdüreceğiz"

Özgür Özel ise açıklamalarında şeffaflık vurgusu yaptı.

Önümüzdeki süreçte şeffaf ilişkilere devam edeceklerini belirten Özel şu ifadeleri kullandı:

Bir nezaket ziyareti olmakla birlikte iki parti arasında, partilerin genel merkezleri düzeyinde sürdürülen iletişimin ilk adımlarıdır ve bundan sonraki süreçte de mecliste temsil edilen ve en çok sandalyesi bulunan üçüncü parti durumunda olan DEM Parti ile ilişkilerimizi bundan sonra da kamuoyunun önünde açık ve şeffaf bir biçimde sürdürmeyi, karşılıklı ziyaretler yapmayı ve Türkiye'nin çok önemli meseleleri konusunda görüş alış verişinde bulunmayı sürdüreceğiz.

Bugün ülke meselelerini konuştuk.Yerel seçimler bu kadar yakınken konular bundan bağımsız değildi.

Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyeti kurmuş ülkeye çok partili demokrasiyi getirmekle övünen bir siyasi partinin genel başkanı olarak, bazı seçmenlerin kendilerine yerel yönetici seçebildiği bazılarının seçemediği seçseler dahi yönetmelerine izin dahi verilmediği bir ülkeyi kabul etmemiz mümkün değildir. O yüzden kayyım siyasetini kesin ve net bir dille reddediyoruz.