ensonhaber.com

Parlamenter sisteme dönüş konusunda mutabakata varan 6'lı masanın ortak aday ile seçime girmesi bekleniyordu ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday konusundaki anlaşmazlık nedeniyle masayı devirdi.

Geri dönme şartını açıkladı

Akşener, daha sonra yaptığı açıklamada ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın adaylığını kabul etmesi sonucu gurur yapmadan masaya geri dönebileceğini söyledi.

DEVA Partisi'nden Akşener'e yeşil ışık: Adayı tekrar değerlendiririz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Habertürk'teki Açık ve Net programında Meral Akşener'e çok önemli bir çağrıda bulundu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın masada bir aday ismi telaffuz etmediğini ifade eden Ekmen, Akşener'e yönelik mesajında şunları söyledi:

Bu kriz çözülür. Ancak Sayın Akşener'in cuma günü yaptığı konuşmayı düşünüyorum. 'Bu konuyu bir kez daha müzakere edelim' deseydi daha sağlıklı olurdu. Açıklamaları rahatsız ediciydi. Bir yol kazası var. Sayın Akşener toplantıya gelirse adayı tekrar değerlendiririz. Uzlaşma sağlanamazsa kamuoyundan belli bir süre daha istenecektir. Sayın Akşener gelmezse geçiş sürecine ilişkin maddeler tamamlanır.