Mustafa Varank'tan Ali Babacan'a: 6'lı masanın toy genel başkanı
AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziosmanpaşa'da Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Varank burada katılımcılara hitap ederek önemli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Varank'ın hedefinde, "Avrupa, hazırladığımız ortak mutabakat metnine bakınca bize aferin diyecek, İHA'lara SİHA'lara dokunacağız" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan vardı.

"Avrupalılardan aferin kapmayı meziyet sanan bir sefillik"

Babacan'ı, 6'lı masanın toy genel başkanı olarak nitelendiren Varank, şöyle konuştu:

Bir konuya değinmek mecburiyetindeyim. Ne diyordu geçenlerde, 'siyasetçiyim' diye ekran ekran gezen altılı masanın toy genel başkanlarından bir tanesi. 'İktidara geldiğimizde SİHA'lara dokunacağız' diyordu.

Sonra üstüne ne dedi biliyor musunuz? 'Biz öyle bir belge hazırladık ki Avrupalılar görünce bize aferin diyecekler.' Avrupalılardan aferin kapmayı meziyet sanan bir sefillik. Bunların iplerinin başkalarının elinde olduğunu biz anlatsak bu kadar net anlatamazdık.

Tam da bu noktada rahmetli Özdemir abinin bir sözünü hatırlamamız lazım. Rahmetli, her zaman şunu söylerdi; 'birilerinin yurt dışına bağımlı olma zorunluluğu, milletimize olan sorumluluğumuzun önüne geçemez.' Evet, onlar göbekten yurt dışına bağımlı olabilir ama biz bu millete bağlıyız. Milletimize hizmet etmeyi şeref sayar, takdiri de yalnızca milletimizden bekleriz.

"Aziz Sancarlar yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız"

Onlar SİHA'lara dokunmanın, milli projeleri durdurmanın hayalini kuradursun biz binlerce yeni Aziz Sancarlar yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız.

Türkiye'de yakaladığımız bilim, teknoloji, inovasyon ateşiyle hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. 2023 bu manada çok önemli.

Milletimizin burada göstereceği takdir bu manada çok önemli. Biz her zaman Gaziosmanpaşalıların desteğini arkamızda gördük, onlar 2023'te de doğru tercihi yapacak, desteklerini Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasından eksik etmeyecekler.

İnşallah 2023 ve sonrasında çok farklı, çok daha müreffeh, çok daha başarılı bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)