Pervin Buldan: Demokratik iktidarın parçası olacağız
AA

Millet İttifakı ve gizli ortağı HDP'nin sık sık erken seçim çağrıları yaptığı bu dönemde, muhalefet partilerinin genel başkanlar ve heyetler arası görüşmeleri de hız kazandı.

Parlamenter sisteme geri dönüş gibi ihtimalleri dillendiren muhalefet partilerinin, ittifaklar kapsamında bakanlık, başbakanlık pazarlıkları da kamuoyunda gündeme gelen başlıklar arasında.

Bu konuda HDP'nin de bakanlık pazarlığında masada olduğu, siyaset kulislerinde dolaşmaya devam ediyor.

Pervin Buldan: Demokratik iktidarın parçası olacağız VİDEO

"İKTİDARIN PARÇASI OLACAĞIZ"

Bu kapsamda PKK'nın siyasi ayağı HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu yakınındaki alanda düzenlenen "Demokratik Çözüm İçin Demokrasiye Çağrı" mitingine katıldı.

Buldan yaptığı konuşmada, HDP'nin büyüyüp genişleyerek milyonların partisi olmaya ve demokratik siyasete yön vermeye devam edeceğini söyledi.

Demokratik muhalefet yaptıklarını dile getiren Buldan, ileri zamanlarda da iktidarın bir parçası olacaklarını söyledi.

"Şimdilik demokratik muhalefet yürütüyoruz ama bu böyle devam etmeyecek, ebetteki ilerideki dönemlerde, süreçlerde demokratik iktidarın parçası olacağımıza bir kez daha Ağrı halkının huzurunda söz veriyoruz. Biz bu yola büyük bedeller ödeyerek çıktık. Biz bu yola büyük emekler vererek çıktık. Kadınlar ayrı emek verip, ayrı bedeller ödedi. Annelerimiz ayrı bedeller ödedi. Halkımız ayrı emek verdi, ayrı bedeller ödedi. Bu ödediğimiz bedellerin ve bu verdiğimiz emeklerin elbette ki bir karşılığı olacaktır. İşte bunun karşılığı bir dahaki seçimlerde HDP bu ülkeyi yönetecek olan parti olacak, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Buldan, hükümetin tarım, hayvancılık, ekonomi, iç ve dış politikasını eleştirerek, HDP'nin barış, adalet ve özgürlük için iktidara yürüyeceğini anlattı.

Pervin Buldan: Demokratik iktidarın parçası olacağız

"TUTUM BELGEMİZE SAHİP ÇIKIN"

Yayınladıkları deklarasyonun kendileri için bir tutum belgesi olduğunu ve iyi bir karşılık bulduğunu vurgulayan Buldan, şunları kaydetti:

"Birçok kesimden bu tutum belgesinin Türkiye'nin yol haritası olduğuna dair mesajlar aldık. Çok önemli açıklamalar yapıldı. Şimdi bu deklarasyona elbette ki sahip çıkma zamanıdır. Türkiye'yi kurtaracak, düzlüğe çıkaracak, bütün krizlerin, kaosların önüne geçecek olan 11 maddeden oluşan bir tutum belgemizi yayınladık. Şimdi bu tutum belgesiyle kendisine insanım diyen, vicdanı olan tüm demokrat kesimlere, Türkiye'nin muhalefetine, Türkiye'deki kanaat önderlerine, sivil toplum örgütlerine, kadın hareketlerine, gençlere ve bütün kesimlere çağrımızdır; gelin hep birlikte el ele vererek, omuz omuza yürüyerek, bu tutum belgesini esas alarak Türkiye'nin demokrasiye, barışa ve özgürlüklere olan ihtiyacına karşılık bu tutum belgesine sahip çıkalım ve Türkiye'nin demokratikleşme yolundaki en önemli adımlardan birisini hep birlikte atalım."

Buldan, Türkiye'deki her kesime kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

Miting, verilen konserin ardından sona erdi.

Pervin Buldan: Demokratik iktidarın parçası olacağız

Pervin Buldan: Demokratik iktidarın parçası olacağız

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)