Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalamayacak” projesi kapsamında Rize’de 24 okulun kütüphanesi düzenlenen toplu açılış töreni ile öğrencilerin hizmetine sunuldu.

24 OKULDA KÜTÜPHANELER HİZMETE SUNULDU

Vali Kemal Çeber’in katılımıyla Merkez Kurtuluş İlkokulu’nda gerçekleştirilen ve ilçelerdeki okullara video konferans sistemiyle bağlanılan törenle, merkez ilçe dâhil 7 ilçede toplam 24 okulda kütüphaneler öğrencilerin hizmetine sunuldu.

TOPLAM KÜTÜPHANE SAYISI 257'YE ULAŞTI

İl genelinde açılan 24 kütüphane ile birlikte okul ve kurumlardaki toplam kütüphane sayısı 257’ye ulaştı.

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı VİDEO

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı

"RİZE'DE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMADI"

Vali Çeber, törende yaptığı konuşmada Rize’de kütüphanesi olmayan okulun kalmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanlığı'mızın tüm Türkiye genelinde başlattığı ve bizimde çok önemsediğimiz “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında 24 okulumuzda kütüphanelerin açılışını gerçekleştirdik. Bunu tamamlayan ilk illerden bir tanesi olduğumuz için çok mutluyuz. Açılan bu kütüphanelerimizin adeta okullarımızın kalbi olmasını temenni ediyoruz.

Günümüz çağında dijitalleşme ile internetten bilgiye ulaşma alışkanlığı kütüphaneleri yalnızlığa itse de, kütüphanelerimizin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Çünkü kitabın yerini hiçbir şey tutamaz. İnternetten her zaman sağlıklı bilgilere ulaşamaya biliyoruz. Kütüphaneler bilgiye ulaşmadaki en güvenilir kaynak olarak her zaman hayatımızda önemli bir yer tutacaktır.

"KÜTÜPHANELERİMİZİN HAVASI HER ZAMAN FARKLI OLMUŞTUR"

Artık kütüphaneler sadece kitapların yer aldığı bir yer değil. Aynı zamanda birer sosyal yaşam alanına dönüştürülen kütüphanelerimiz dijital materyallerle de desteklenerek günümüz çağına ayak uyduran mekânlar haline geldi. Kütüphanelerimizin havası her zaman farklı olmuştur. Kitap kokuları arasında sayfaları çevirmek, araştırmalar yapmak insana farklı bir haz vermektedir. Bu vesile ile bu kütüphanelerimizin hizmete sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı

ÖĞRENCİLERLE TEK TEK İLGİLENEREK SOHBET ETTİ

Yapılan açılışların ardından Vali Çeber, video konferans üzerinden diğer okullarla da iletişim kurarak kütüphanelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışın son bölümünde öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet eden Vali Çeber, ihtiyaç duydukları herhangi bir kitap olursa kendilerine hemen temin edileceği ifadesinde bulundu ve öğrencilere başarılar diledi.

AÇILIŞ TÖRENİNE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Video konferans yöntemiyle toplu olarak yapılın açılış törenine Vali Çeber’in yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN, Güneysu Kaymakamı Arif OLTULU, Fındıklı Kaymakamı Eyüp GÜRDAL, Pazar Kaymakamı Mustafa AKIN, Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih DEMİREL, Hemşin Kaymakamı Sedat SEZİK, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat ÖZER, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım BEKAR, Derepazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer KESKİN, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram GÜNDOĞAR, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN, Hemşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriyya ÖZTÜRK, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, Fındıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent ERGENE katıldı.

Ayrıca milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ENGİN EMEN AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

Toplu açılış töreninde Milli Eğitim Müdürü Engin Emen bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Engin Emen, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında bugün hep beraber 24 Okulumuzun Kütüphanesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Özellikle bizleri kırmayarak açılışımıza teşrif eden ve her daim bizlere destek olan Sayın Valimiz Kemal ÇEBER'e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca her daim eğitimin ve eğitimcinin yanında olan Belediye Başkanımız Rahmi METİN'e bu süreçte okullarımızdan desteklerini esirgemeyen Kaymakamlarımıza, fedakârca çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul müdürü arkadaşlarımıza ve ekip arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca şu hususu da belirtmek isterim ki Bakanlığımız tarafından başlatılan "Sıfır Atık Kütüphane" projesi kapsamında çalışmalarımıza ekip arkadaşlarımız ile birlikte başladık. Bugün tüm okullarımızda bir okul kütüphanesi oluşturma hedefimizi gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Tüm öğretmen ve okul idarecilerimize Okul Kütüphanelerin öğrenciler için bir sosyal alan olması için çeşitli etkinlikler yapmaları ve kütüphanelerin öğrenciler için güzel bir etkinlik merkezi olması için çalışmalar yapması hususunu hatırlatıyorum. Tekrar katılımlarından dolayı Sayın Valimiz Kemal ÇEBER'e çok teşekkür ediyor hepinize hoş geldiniz diyorum."

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 okul kütüphanesinin açılışına katıldı