Temel Karamollaoğlu: Seçimden sonra kararları biz vereceğiz
ensonhaber.com

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 ve TV42 özel yayınının konuğu oldu.

Karamollaoğlu, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Saadet Lideri, 6'lı masa görüşmeleri ve seçimi kazanmaları durumunda neler yapacakları konusuna da değindi.

Karamollaoğlu, seçime her partinin kendi amblemi ile gideceğini, seçimi kazanırlarsa da 6'lı masanın seçimden önce kuracağı komisyonların çalışmaları neticesinde 6 liderin kararları vereceğini söyledi.

Temel Karamollaoğlu: Seçimden sonra kararları biz vereceğiz VİDEO

"Herkes oyunu tercih ettiği partiye verecek"

Karamollaoğlu şöyle konuştu:

"Bir partinin çatısı altında seçime gidilmiyor. Oy verecek olan vatandaşlarımız kendi partisinin tercih ettiği partisinin üzerine mührü basıyor.

Bugün seçim ittifakı yapan partiler seçime giderken kendi amblemleriyle seçime gittikleri takdirde herkes kendi partisinin üzerine mühür basacak. CHP'ye veya başka bir partiye değil kendi tercih ettiği partiye oy verecek. Bunu bir defa bilmek lazım.

"Koalisyon seçimden sonra oluşuyordu, şimdi seçimden önce"

İkincisi, geçmişte koalisyonlar seçimden sonra oluşuyordu. Seçime giderken her parti kendi amblemiyle seçime gidiyor, çıkaracağı milletvekili kadar milletvekilini çıkarıyor.

Sonra Meclis'te bir araya geliyorlar tek başına eğer bir parti hükümet kuramıyorsa bu sefer hükümet kuracak çoğunluğu temin eden partiler bir, iki, üç bir araya gelip hükümet kuruyorlar.

Temel Karamollaoğlu: Seçimden sonra kararları biz vereceğiz

"Komisyonlar kuruyoruz"

Seçimde sonra neler olacak bunlar görüşüldü, komisyonlar kuruldu. Şimdi bu biraz daha ileri götürülecek. Hem anayasa meselesi biraz daha detaylı ele alınacak hem de kurumsal yapılar bir planlama teşkilatı olsun, koordinasyonla ilgili bir komisyon olsun.

"Kararları biz vereceğiz"

Önümüzdeki ay İyi Parti'nin ev sahipliğinde bir görüşme yapacağız. Orada daha sonra yapılması gereken konuları belirleyeceğiz. Komisyonların yapacağı çalışmalar neticesinde de 6'lı masa başkanları olarak karar vereceğiz. Bir bakıma koalisyon protokolü hazırlanıyor diyebiliriz."

Temel Karamollaoğlu: Seçimden sonra kararları biz vereceğiz