PTT, drone ile kargo dağıtmaya başlıyor
ensonhaber.com

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, PTT'nin her yıl büyüdüğünü ve içinde bulunduğumuz yıldan oldukça umutlu olduğunu belirtirken, drone ile kargo teslimatına başlayacaklarını açıkladı.

İLK OLARAK ANKARA'DA UYGULANACAK

İlk olarak Ankara'da başlatılacak olan drone ile kargo teslimatı, daha sonra İstanbul ve İzmir gibi büyük illeri de kapsayacak. PTT'nin, hizmeti vatandaşın ayağına getireceğini vurgulayan Bozgeyik, “Bunu yaparken de öncelikle mobil araçlarımızı sahaya çıkarttık. Mobil araçlarımızla bir tarafta ulaşamadığımız, erişemediğimiz noktalar varsa oralara gitmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ptt

ANKARA'YA 100 ADET KARGOMATİK

Vatandaşlara gönderilen özel şifre ile istedikleri zaman ve istedikleri yerde kargolarını teslim alabileceklerini ifade eden Bozgeyik, Ankara'ya yerli ve milli 100 adet Kargomatik makinesini yerleştirdiklerini açıkladı.

PTT'nin her yıl büyüme rekoru kırdığını ifade eden Bozgeyik, “2019'dan çok umutluyuz. Büyüme trendimiz son yıllarda her yıl rekor kırarak gerçekleşiyor. PTT'nin büyüme sürecinin, bu yıl da başka bir rekorla sonuçlanacağına PTT ailesi olarak inancımız tamdır. İnşallah drone ile kargo taşımacılığını bu yıl başlatmış olacağız.” ifadelerini kullandı.