Rennan Pekünlü 2 yıl hapis yatacak

Rennan Pekünlü 2 yıl hapis yatacak

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, öğrencinin eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği için 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

AVUKATI TEMYİZ ETMİŞTİ

Başörtülü öğrenciyi derse sokmayan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce, öğrencinin eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Pekünlü'nün avukatı, kararı temyiz etmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın temyiz istemi hakkındaki düşüncesini bildirdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tebliğnamesinde, Yargıtay ceza dairesinin kararı onaması istendi.

PEKÜNLÜ HAPİS YATACAK

Tebliğname sonrasında, temyiz tarafının 7 gün içinde cevap vermesi mümkün. Cevap geldikten sonra Yargıtay kararını verecek. Karar kesinleştiğinde, başörtülü öğrenciyi derse sokmayan Prof. Dr. Rennan Pekünlü hapis yatacak.

İKİSİ DE YANLIŞ

Rennan Pekünlü'ye idari ceza, uyarı cezası, görevden uzaklaştırma gibi farklı cezalar verilebilecekken hapis cezası verilmesi abesle iştigal. Pekünlü'nün türbanlı öğrenci avına çıkması ne kadar yanlış ise, o prof'a 2 yıl hapis cezası verilmesi de en az o kadar yanlıştır.

Rennan Pekünlü 2 yıl hapis yatacak