Safiye Soyman, oğlunu ölüm yıl dönümünde andı
Şarkıcı Safiye Soyman, 2 yıl önce hayatını kaybeden oğlu Harun Akaröz'ü Muğla'nın Bodrum ilçesindeki mezarı başında ölüm yıl dönümünde andı.1
Safiye Soyman’ın 24 yıldır kas güçsüzlüğü, dengede bozukluk, yürüme ve konuşma aksaklığı ile kendini belli eden ve merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastalık olan multiple skleroz (MS) nedeniyle hayatını kaybeden oğlu Harun Akaröz, ölümünün 2'nci yılında Gündoğan Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.
Anma törenine Safiye Soyman, Faik Öztürk ile çok sayıda yakını katıldı.
Akaröz'ün mezarı başında dualar okundu.
Soyman, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
"ŞARKILARIMI SÖYLERKEN GÖZÜM HEP YAŞLI"
Yaşadığı üzüntüyü paylaşan Safiye Soyman, "2'nci sene ne çabuk oldu, rüya gibi. Sanki oğlum dün vefat etmiş gibi. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu acı sönmüyor ne anne ne baba hiçbir şeye benzemiyor.
Evlat başka bir şey. Yaz, kış sürekli mezarına geliyorum. Hiç yalnız bırakmıyoruz. Şarkılarımı söylerken gözüm hep yaşlı. İçim ağlar." dedi.

"SAFİYE'NİN HARUN'UN YASTIĞI İLE YATTIĞINI BİLİRİM"
Faik Öztürk ise "Ateş düştüğü yeri yakar. Her şey gözümüzün önüne geliyor. Dün akşam hiç uyuyamadım. Safiye'nin, kokusu var diye oğlu Harun'un yastığıyla yattığını bilirim. Annesi olarak daha zor." diye konuştu.
2 YIL ÖNCE HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Harun Akaröz, Burdur'da kaldırıldığı hastanede, bir gün sonra 28 Temmuz 2024'te MS hastalığından hayatını kaybetmişti.



