Andız pekmezi faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir, nasıl tüketilir?
ensonhaber.com

Halk arasında ardıç olarak da bilinen andız kozalağından üretilen pekmeze talep yoğunlaşınca, andız pekmezi ve faydaları merak konusu oldu.

Kandaki şeker miktarını ayarladığı ve kansızlığa iyi geldiğine inanılan andız pekmezi son zamanlarda özellikle nefes darlığına da iyi geldiği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği gerekçesi ile koronavirüs pandemisinde vatandaşlarca bolca talep görüyor.

Peki andız pekmezi nasıl tüketilmelidir, faydaları nelerdir, koronavirüsten korur mu, işte detayları..

ANDIZ PEKMEZİ FAYDALARI

İçerisinde bulunan esansiyel yağ asitleri ile kuvvetli antioksidan etkisi gösterir. Bu etki üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir, iltihabı giderir.

Antioksidan özelliği hastalıklara karşı koruyucu özelliği bulunmakta ancak grip, nezle gibi kış hastalıkları geçiriyorsak iyileşme sürecini hızlandırır.

Bitmek bilmeyen öksürüklere karşı balgam sökücü özelliği de bulunarak günde bir yemek kaşığı andız pekmezi yemek tedavi edici özelliktedir.

Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayarak vücudumuzdaki mikroplara karşı savaşılmasını sağlıyor. Andız pekmezinin doğal bir hastalık savar özelliği bulunmaktadır.

Andız pekmezi faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir, nasıl tüketilir?

Andız pekmezi astım, bronşit ve soğuk algınlığına iyi gelir. Ayrıca böbrek taşı düşürülmesine yardımcı olur ve taş oluşumunu engeller. İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı iyi gelir ve idrar yolu kanalını temizler.

Hasta olan insanın vücut bağışıklığı düşük olduğu için buna karşın ağız içi yaraları da sıkça oluşur. Bu yaraları giderir ve tekrar oluşmasını engeller.

Kansızlık problemi çocukluktan yaşanan sorunlardandır. Kan yapıcı özelliğinden dolayı her gün bir kaşık pekmez yemek iyi gelir. Andız pekmezi kan yapar ve kanın temizlenmesini sağlar.

Kanı temizlediği için de dalak ve karaciğerin çok çalışması gerekmez, dalak ve karaciğeri korur. Kalp ve damar sağlığını artır ve kalp krizi riskini ve damar tıkanıklığı problemini ortadan kaldırır.

Andız pekmezinde yüksek oranda E vitamini ve kalsiyum bulunmaktadır. Bundan dolayı birçok cilt rahatsızlığına da iyi gelmektedir.  Egzama ve kaşıntıları giderici özellikleri bulunmaktadır.

Andız pekmezi faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir, nasıl tüketilir?

ANDIZ PEKMEZİ NASIL TÜKETİLİR?

Akdeniz Bölgesi’nde yetiştirilen çam ağaçlarının andız isimli bitkisinden elde edilen kozalaklarından pekmez yapılır.

Andız pekmezini her sabah 1 kaşık olacak şekilde tüketebilir veya bir bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı andız pekmezi karıştırarak içebilirsiniz.

Andız pekmezi faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir, nasıl tüketilir?