Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi
Özel İçerik

Hepimiz içinde bulunduğumuz salgın döneminde taze meyve ve sebzeleri kullanmanın daha fazla yolunu arıyoruz. Meyve suyu tüketimi ise bunu hem en kolay hem de en sağlıklı yollarından biri.

Taze meyve sularının sağlık açısından pek çok faydası vardır: Besin ve vitamin açısından zengin meyve suları soğuk algınlığıyla savaşabilir, sindirimi ve cildi iyileştirebilir ve bağışıklığınızı artırabilir.

Bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara, virüslere ve enfeksiyonlara karşı korur. Doğru bir şekilde çalışan bağışıklık sistemi virüsleri, bakterileri ve parazitleri tanımlar ve onlara saldırırken onları vücudun kendi savunma dokusundan ayırır. Bu, sağlıklı kalmak istiyorsanız, bağışıklık sisteminizin düzgün çalışması gerektiği anlamına gelir. Bu yüzden bağışıklık sisteminizin canlılığını devam ettirmek için yeterli dozda vitamin ve minerale ihtiyacı vardır. Gıdalar, hastalıkları önlemek ve bağışıklık sistemimizi en iyi şekilde tutmak için ihtiyaç duyduğumuz en etkili araçlardan biridir.

Bağışıklık hücrelerinin yüzde 70'inden fazlası bağırsaklarınızdadır ve sağlığınızın temelini oluşturur. Günlük taze meyve ve sebzeler vücudunuzu çok hızlı bir şekilde onarmaya yardımcı olabilir. Bu vitamin ve mineral dozlarını almanın en kolay yolu, taze meyve ve sebze sularıdır.

Taze sıkılmış meyve suları besin açısından zengindir, sindirimi kolaydır, tadı lezzetlidir, normal öğünlerinize sağlıklı bir katkı sağlar, Meyvelerin doğal şeker oranının yüksek olduğunu ve dengeli tüketilmesi gerektiğini unutmayın. Beslenme uzmanları ayrıca, besin alımınız için tek başına meyve sularına güvenmek yerine meyve sularını günlük alımınıza ek olarak kullanmanızı önerir.

İşte bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

YEŞİL ELMA, HAVUÇ VE PORTAKAL

Bu, basit ama oldukça etkili bir meyve suyu tarifidir. Havuç, elma ve portakal, vücudunuzun kendini korumasına ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olan harika karışımlardır. Yeşil elmanın keskinliği, havuçların ve portakalların tatlılığını keserek ortaya harika bir tat çıkarır. Portakal suyu sıkıcınız yoksa blender da kullanabilirsiniz. Vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu için en sağlıklı meyve karışımlarından biridir.

Bu meyve suyundan alacağınız önemli besinler A, B6 ve C Vitaminleri, folik asit, potasyumdur. A vitamini ve folik asit elma vitaminleridir (elmada bol miktarda bulunur). Elma vitaminleri hastalıklarla savaşmanıza yardımcı olur.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

PORTAKAL VE GREYFURT

C vitamini oldukça güçlü bir antioksidandır ve hücrelerinizi vücuda zarar veren maddelerden koruyan farklı özelliklere sahiptir. C vitamini eksikliği, yaraların geç iyileşmesine, hastalıklarla düzgün bir şekilde mücadele edememesine ve vücut direncinin zayıflamasına neden olabilir. Bu sağlıklı narenciye karışımı, günlük C vitamini ihtiyacınızın tümünü karşılar.

Bu meyve suyundan alacağınız önemli besinler A, B-6 ve C vitaminleri ve çinkodur.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

PANCAR, HAVUÇ, ZENCEFİL VE ZERDEÇAL

Bu dört malzeme bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olacak ve iltihaplı semptomları azaltacaktır. Özellikle soğuk algınlığı sırasında en iyi içeceklerden biridir. Enflamasyon genellikle hastalıklara karşı algılanamaz bir tepkidir, burun akıntısı ve vücut ağrıları gibi yan etkilere neden olabilir. Bu meyve suyu, soğuk algınlığı için en iyi tariflerden biridir. Bu meyve suyu özellikle romatoid artritten muzdarip insanlar için de faydalı olabilir çünkü zerdeçal ve zencefil iltihap önleyici etkilere sahiptir.

Bu meyve suyundan alacağınız önemli besinler A, C ve E vitaminleri, demir ve kalsiyumdur.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

ÇİLEK VE MANGO

Bu tarifte, taze olanlarla aynı besleyici özelliğe sahip dondurulmuş meyveler de kullanabilirsiniz. Mangolardan elde edilen E vitamini, özellikle yetişkinlerde bağışıklık sisteminizi iyileştirmeye yardımcıdır ve ayrıca antikanser özelliklere sahiptir. Aynı zamanda anti-inflamatuar yani iltihap önleyici bir meyve suyu tarifidir.

Bu meyve suyundan alacağınız önemli besinler A, C ve E vitaminleri, demir ve folattır.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

KARA LAHANA, DOMATES VE KEREVİZ

Beslenme uzmanlarına göre, yeşil sebzeler vitamin ve faydalı mineraller açısından zenginliklerinden dolayı suyu en iyi sebzelerdir. Bu lahana suyu tarifi, yeterli A vitamini sağlayan domates ve kereviz içerir. Bu meyve suyu aynı zamanda adeta anti-enflamatuar bir reçetedir ve aynı zamanda sakinleştirici faydalara sahiptir.

Bu meyve suyundan alacağınız önemli besinler A ve C vitaminleri, magnezyum, potasyum ve demirdir.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

LİMON, ZENCEFİL VE YEŞİLLİK SUYU

Bu sağlıklı meyve suyu, bağışıklık sisteminize doğal bir destek sağlayacak birkaç alkalileştirici ve tazeleyici bitkinin birleşimidir. Yeşillikler, sağlıklı kırmızı kan hücrelerini desteklemek için klorofil ile doludur, limon ve zencefil ise sizi yıl boyunca sağlıklı tutan bağışıklık güç merkezleridir. Yeşil elma, bu güzelleştirici, temizleyici ve enerji verici meyve suyunun tadını çıkarırken kan şekeri seviyenizi uzak tutmak için düşük glisemik indeksli bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Sağlık yararları oldukça fazladır ve tadı tatlı, pürüzsüz ve keskinliğin mükemmel bir kombinasyonudur.

Bu meyve suyundan alacağınız önemli besinler bol miktarda C vitamini ve demirdir.

ÇOCUKLAR İÇİN BAĞIŞIKLIK ARTIRICI MEYVE SULARI

Limon, zencefil, zerdeçal, havuç, portakal ve pancar suları bağışıklık artırıcı özelliklerle doludur. Daha iyi sıkılmış bir meyve suyu yapmak için (çocuklarınızın gerçekten içeceği) en iyi meyve sıkacağı makinesine ihtiyacınız olacak. İyi bir meyve sıkacağı, tüm püreyi çıkarması ve sadece tadı ve besin ögelerini bırakmasıdır. Bu, lahana, brokoli, pancar, ıspanak ve hatta patatesleri sıkabileceğiniz ve çocuklarınızın harika meyve sularını sevinçle içeceği anlamına gelir.

İşte çocuklarınız için hazırlayabileceğiniz bağışıklık artırıcı meyve suları.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

ZENCEFİL SUYU

Çocuklar için en iyi meyve suyu tariflerinden biridir. Çocuklar havuç, portakal, elma, zencefil ve zerdeçal ile yapılan bu muhteşem meyve suyunun tatlı tadına bayılacak. Portakallar, olağanüstü bir bağışıklık oluşturucu olan C vitamini ile yüklenirken, zencefil ve zerdeçal meyve suyu için gerçekten süperstarlar. Zencefil hem antimikrobiyal hem de karakteristik anti-toksin özelliklere sahiptir ve zerdeçal, hücreleri enfeksiyonlara karşı daha dayanıklı hale getirir. Her ikisini de bu lezzetli meyve suyunda birleştirmek, soğuk algınlığı veya grip belirtilerinin ortadan kaldırılmasını veya hafifletilmesini sağlayacaktır.

3 portakal, 5 orta boy havuç, 2 elma, 2-3 cm zencefil, 1-2 cm zerdeçal parçası ile çocuklarınız için harika tada sahip sağlıklı bir içecek yapabilirsiniz.

Bu içecek sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de harikadır. Antiinflamatuardır, ağrıları ve ağrılı kasları azaltır, sindirimde aktif bir ajan görevi görür ve tansiyonun düşmesine yardımcı olur.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

YEŞİL GÜÇ

Bu lezzetli meyve suyunun yapımı oldukça kolaydır ve enfeksiyonlarla savaşan besinlerle doldurulmuş lahana suyu tarifi gibi bağışıklık artırıcı besinlerle doludur. Yeterli su için salatalık, iltihabı azaltmaya yardımcı olmak için armut, çeşitli toksinleri temizlemeye yardımcı olmak için brokoli sapları ve vitaminlerle doldurmak için limon kullanabilirsiniz. Bu, hem çocuklar hem de yetişkinler için en iyi meyve suyu tariflerinden biridir.

1 brokoli sapı, 1 salatalık, 2-3 yaprak lahana, 3 armut (veya elma) ve 1 limon kullanarak tarifi hazırlayabilirsiniz.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

TROPİKAL MEYVE SUYU

Büyük olasılıkla çocuklarınıza yapabileceğiniz en iyi meyve sularından biri budur. Elma, pancar ve havuçla dolu bu meyve suyu, her çocuğun veya yetişkinin seveceği bir güç merkezidir. Ekstra C vitamini ve tropikal bir tat vermek için bir miktar ananas parçaları ekleyerek hazırlayacağınız bu tarife ayrıca biraz yeşillik de ekleyebilirsiniz. Ayrıca tadı şaşırtıcıdır, böylece çocuklarınız her sabah kolayca içebilir.

3 elma, 1 küçük kırmızı pancar, 3 orta boy havuç ve 1 su bardağı kadar ananas parçaları ile harika bir meyve suyu hazırlayabilirsiniz.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

SOĞUK ALGINLIĞINA ÖZEL MEYVE SUYU

Zencefil, limon ve kırmızı biberden oluşan bu içeceği içerek iyi bir fiziksel form sağlayabilirsiniz. Zencefil, sindirim sürecini ve metabolizmayı uyarır ve uzun yıllardır soğuk algınlığı tedavisi için kullanılmıştır. Acı biber, vücudun hücre hasarına neden olan serbest radikallerden kurtulmasına yardımcı olan ve zararlı enfeksiyonlara karşı koruyan yüksek konsantrasyonda beta karoten içerir. Ayrıca limondaki yüksek C vitamini miktarı, vücudunuzun savunma sistemini hastalıklardan korumaya yardımcı olabilir, bu da bu meyve suyu tarifini soğuk algınlığı için mükemmel kılar.

30 gram kadar organik zencefil, 1 limon ve bir tutam kırmızı biber ile soğuk algınlığına karşı harika bir içecek hazırlayabilirsiniz.

Kendi özel meyve suyunuzu hazırlamanız her zaman çok daha iyidir. Meyve suları, zinde ve sağlıklı kalmak için en lezzetli yaklaşımlardan biridir. Meyve suyu tarifi ne olursa olsun, daha çok yarar için chia tohumu gibi malzemeleri dahil edebilirsiniz. Bununla birlikte, iyi hijyen uygulamak, susuz kalmamak ve düzenli egzersiz yapmak gibi bağışıklık sisteminizi ayakta tutmanın başka yolları da vardır.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

SAĞLIKLI MALZEMELER

Taze meyve ve sebzeler her türlü vitamin, mineral ve besini sağlar. Bu nedenle, birleştirildiklerinde soğuk algınlığı, grip ve diğer hastalıklarI önlemeye yardımcı olan güçlü bağışıklık güçlendirici haline gelirler.

İşte bazı örnekler...

Elma: A, B ve C vitaminleri içerir ve kolesterolü düşürebilir, sindirimi hızlandırabilir, kalp hastalığını azaltabilir ve iştahı azaltabilir.

Havuç: A Vitamini içerir, göz ve cilt sağlığını destekler, kanseri önlemeye yardımcı olabilir, kalp için sağlıklıdır ve bağışıklık kazandırır.

Kereviz: Kereviz kanseri önlemeye yardımcı olabilir, kolesterolü ve kan basıncını düşürür ve idrar söktürücüdür.

Salatalık: Sindirimi destekler, su kaybını giderir, kan basıncını ve kolesterolü düşürür ve eklem ağrısını hafifletebilir.

Sarımsak: Dolaşımı ve beyaz kan hücresi aktivitesini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığı tedavisinde yardımcı olabilir ve sindirime yardımcı olabilir.

Zencefil: Sindirime yardımcı olur, mide bulantısını hafifletir, eklem ağrısını iyileştirir ve dolaşımı destekler.

Bal: Antibakteriyel ve antifungaldir, yaraları iyileştirir, kilo vermeye yardımcı olur, kan şekerini düzenler ve sağlıklı besinler sağlar.

Limon: Kötü kolesterolü düşürebilir, sindirime yardımcı olabilir ve soğuk algınlığı ve grip tedavisine yardımcı olabilir.

Mango: Bağışıklığı artırır, kan basıncını düşürebilir ve kalp ve beyin için sağlıklıdır.

Ananas: B ve C Vitaminleri içerir, kalp krizi ve felç riskini azaltabilir, bağışıklığı artırabilir ve sindirim sistemi enfeksiyonlarını iyileştirebilir.

Portakal: A, C, B1 ve B2 vitaminleri içerir, kardiyovasküler hastalıkları ve kolesterolü düşürebilir ve bağışıklık sistemini geliştirebilir.

Çilek: Cildi, beyin sağlığını destekler ve görmeyi iyileştirmeye yardımcı olabilir, bağışıklığı artırır, dişleri güçlendirir ve sağlıklı besinler açısından zengindir.

Karpuz: A ve C citaminleri, besinler ve bitki bileşikleri içerir; kolesterolü düşürebilir ve vücudu sulu tutar.

Bağışıklık güçlendirici 10 meyve suyu tarifi

DİĞER "SULU" SEÇENEKLER

İşte bağışıklık güçlendiriciliğinin yanında birçok faydası olan birkaç meyve ve sebze karışımı:

Astım: Elma, havuç, limon, sarımsak ve ıspanak.

Soğuk algınlığı: Havuç, ananas, sarımsak ve zencefil.

Depresyon: Elma, havuç, ıspanak ve pancar.

Göz sağlığı: Havuç ve kereviz.

Yorgunluk: Elma (yeşil), pancar, ıspanak, havuç ve limon.

Hazımsızlık: Taze zencefil veya limon, havuç, taze nane ve ananas.

Böbrek temizliği: Havuç, salatalık, kişniş ve karpuz; veya kırmızı biber, bal, sarımsak ve zencefil.

Böbrek detoksları: Salatalık, karpuz, havuç ve kişniş.

Böbrek taşları: Taş oluşturan kalsiyum birikmesine katkıda bulunabilecek greyfurttan kaçının ve limon, elma, portakal ve karpuzu deneyin.

Hafıza: Pancar, üzüm ve nar.

Stres azaltıcı: Armut, çilek ve muz.

Kilo verme: Havuç, elma, limon ve salatalık.