Bahar geldi, polen alerjisi kapıya dayandı: Ne yapılmalı?
ensonhaber.com

Polen alerjisi, yaygın bir durumdur ve semptomları genellikle mevsimlik olarak ortaya çıkar.

İşte polen alerjisiyle başa çıkmak için bazı öneriler:

Dışarıda vakit geçirirken önlemler alın:

Polen sezonunda dışarı çıkmak zorunda kaldığınızda, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde dışarı çıkmayın.

Bu saatlerde polen miktarı genellikle daha yüksektir. Ayrıca, rüzgarlı günlerde polenler daha fazla havada uçar, bu nedenle bu günlerde dışarıda daha az vakit geçirmeye çalışın.

Evde temizlik yapın:

Dışarıdan gelen polenlerin evinize girmesini önlemek için pencerelerinizi kapalı tutun. Klima filtrelerini düzenli olarak temizleyin veya değiştirin.

Eve geldiğinizde dışarıdaki kıyafetlerinizi değiştirip duş almak da polenlerin vücudunuza ve evinize girmesini önleyebilir.

İlaçlar:

Polen alerjisi semptomlarını hafifletmek için reçeteli veya reçetesiz alerji ilaçları kullanabilirsiniz.

Antihistaminikler, burun spreyleri ve göz damlaları gibi ilaçlar semptomları kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir. Ancak bu ilaçları kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Maske takın:

Dışarıda polen miktarının yüksek olduğu zamanlarda maske takmak, burun ve ağzınızı polenlerden koruyabilir.

Doğal tedaviler:

Bazı insanlar polen alerjisi semptomlarını hafifletmek için doğal tedavileri tercih eder. Bal, probiyotikler ve bazı bitki özleri gibi doğal takviyelerin semptomları azaltabileceği düşünülmektedir. Ancak, bu tür tedavileri kullanmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Doktora danışın:

Eğer polen alerjisi semptomları ciddi bir şekilde hayatınızı etkiliyorsa veya semptomları kontrol altına almak için diğer yöntemler işe yaramıyorsa, bir alerji uzmanına başvurmanız önemlidir.

Doktorunuz semptomları hafifletmek için size uygun bir tedavi planı oluşturabilir veya alerji testleri yaparak hangi polenlere karşı alerjiniz olduğunu belirleyebilir.