Bal ve tuz karışımının inanılmaz faydası

Doğanın bize sunduğu mucizeler arasında yer alan bal, mutfakların ve sofraların vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor.  Her sabah kahvaltılarda tüketilen veya tatlılar için kullanılan bal, vücudu korumaya da yardımcı oluyor.

B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından zengin olan bal, cildi iyileştiriyor ve güzelleşmesine katkı sağlıyor. Balı saf halde yüze sürmek ve 15 dakikaya yakın bekletmek, yüze kaybettiği ışıltısını geri kazandırıyor.

Kepek ve kaşınmaya da iyi gelen bal, koparak dökülen saçları kurtarıyor ve yeniden yapılandırmaya yardımcı oluyor. Bu sayede hem kepek hem de saç dökülmesinden kurtulma imkanı sunuyor.

Boğazı yumuşatan ve öksürüğe iyi gelen bal, kış hastalıklarını uzaklaştırmak için iyi bir şifacı. Vücudu kışa hazırlayan bal, dengeli tüketildiğinde de kansere iyi geliyor.

Kanseri önlemek için ve kanserden kurtulmak için güçlü bir savaşçı görevi gören bal, tuz ile karıştırıldığında da faydalarını iki katına çıkarıyor.

Sinir sistemini yenilemeye yardımcı olan bal ve tuz karışımı sayesinde, sabahları güne başlamak ve yataktan çıkmak oldukça kolay bir hale gelecek.

Bal ve tuz etkisini hayatınızdan eksik etmeyin!

Uykudan yorgun kalkmak, vücudun yeterli oranda uyku haline geçemediğinin göstergesidir. Uzmanlar ise akşam yemeği sonrası bir tatlı kaşığı bal ve tuz karışımının tüketilmesini öneriyor.

Bu karışım sayesinde uykusuzluk ve halsizlik tarihe karışacak. Her akşam yemeğinden sonra bir kaşık almanız, vücudun kaybettiği direnci yeniden kazanmasına yardımcı olacak.

Karışım ayrıca virüslerinde korkulu rüyası... Virüs ya da bakterilerin vücuttaki etkinliğini azaltarak, hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin daha dinç olmasını sağlıyor.

Bal ve tuz karışımının inanılmaz faydası

İşlenmemiş himayala tuzu ve doğal bal, güçlü bir vitamin deposu meydana getirir.Toksit birikimini önleyerek, idrar ve dışkı yoluyla atar. Beyinsel işlevselliği güçlendirerek; yorgunluk, halsizlik, depresyon ve stres gibi sağlık sorunlarının yaşanmasının önüne geçer.

Bal ve tuz karışımının inanılmaz faydası