Doğal idrar söktürücü: Şerbetçi otunun mucizevi faydaları
ensonhaber.com

Kökeni oldukça eskiye dayanan kendirgiller familyasından olan şerbetçi otu, Türkiye'de ağırlıkı olarak endüstriyel alanda kullanılıyordu.

Ancak kurutulduktan sonra uçucu yağlar, acımsı maddeler, öz reçineler, mum ve tanen gibi maddelerde kullanılan şerbetçi otu, yararlarının keşfedilmesiyle alternatif tıpta da tercih edilen bitkiler arasında yerini aldı.

Genellikle bira yapımında kullanıldığı bilinen şerbetçi otu bitkisinin içerdiği mineral, vitamin ve yağlar nedeniyle pek çok hastalığa da şifa olduğu belirtiliyor.

Antiseptik, antioksidan, iltihap önleyici ve vücudu rahatlatma özelliklerine sahip olan bu ot, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor ve bazı kanser türleri ile de mücadele ediyor.

Hazımsızlığa, romatizma ağrılarına iyi gelen ve kolesterolü düşüen şerbetçi otu, göğüsleri küçük olan kadınların da imdadına yetişiyor.

Türkiye'de daha çok Bilecik şehrinde yetiştirilen ve çiçekleri de genellikle Ağustos aylarında toplanan bu otun faydalarını öğrenenler ise satın almak için koşar adım aktara gidiyor.

İşte merak edenler için ''Şerbetçi otunun faydaları nelerdir?'' sorusunun yanıtını derledik.

ŞERBETÇİ OTUNUN FAYDALARI

Şerbetçi otunun en bilinen yararı, kadınların memelerinde büyüme etkisine sahip olmasıdır.

Şerbetçi otu, östrojen hormonunu artırır ve bunun sonucunda göğüslerde büyüme görülür. Dolayısıyla göğüslerinin küçük olduğundan yakınan kadınlar, şerbetçi otunu tüketebilir.

Uykusuzluk probleminin giderilmesine destek olur. İdrar söktürücüdür. Adet sancılarını azaltır. Ödem gibi problemlere karşı etkilidir. Mide ağrılarını azaltır. Kanı temizleyen özelliği bulunur. Gerginlik, heyecanlanma ve sinirlilik hali karşı yatıştırıcı etkiye sahiptir. Yaraları iyileştirir. İltihaplı romatizmanın tedavisinde oldukça yararlıdır. Romatizma ağrılarına iyi gelir. Sindirim sistemine yardımcı olur. Sakinleştirici özelliği bulunur. İştah artırır. Hazımsızlığa iyi gelir. Kolesterolü dengeler. Vücudu güçlendirir. Prostat, meme ve yumurtalık kanseri gibi birçok kanser türüne karşı etkilidir.

Doğal idrar söktürücü: Şerbetçi otunun mucizevi faydaları