Güneşin kuruttuğu cildinizle vedalaşın

1

Havuzlardaki klor ve denizdeki tuzlu su rüzgarın etkisiyle birleştiğinde ise cilt kuruluğuna ve sonrasında kaşıntıya neden oluyor. Kadınların güzelliğine gölge düşüren bir başka etken de özellikle tatil süresince maruz kaldığımız UV ışınlarının neden olduğu güneş lekeleri.

CİLT BAKIMI NASIL YAPILMALI

Cilt bakımı neden önemlidir, nasıl yapılmalıdır?

Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20'li yaşlardan itibaren her kadının temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.

Sağlıklı bir cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sıra ile süt ve tonik ile temizleme,  peeling, ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemi uygulanır. Bu uygulamalar ile cilt temizlenir, tıkalı gözenekler açılır, kan dolaşımı hızlandırılır, cilt ölü hücre ve siyah noktalardan arındırılır; nem depo edici ve hücre yenileyici işlemlerle taptaze canlı bir görünüm ortaya çıkar.

İŞTE YAPILMASI GEREKENLER

-Özellikle yaz aylarında kozmetik kullanımını azaltın

- Günde 2 litre su içilmelidir.

- Düzenli cilt bakımı yaptırılmalıdır.

- Sigara içmekten kaçınılmalıdır.

- Aşırı güneşlenilmemelidir.

- Makyaj çıkarmadan yatılmamalıdır.

- Cilt aksatılmadan her gün nemlendirilmelidir.

- Her hafta bir peeling yapılmalıdır.

- 15 günde bir maske uygulanmalıdır.

- Sivilce ve komedonlar bilinçsizce sıkılmamalıdır.

- Cilt tipine uygun bir güneş koruyucu kullanılmalıdır.

- Yüz ölü hücrelerden temizlerken sert hareketlerden ve zorlamalardan kaçınılmalıdır. Ölü hücreler cilt yüzeyindedir ve hafif bir sürtme hareketiyle kolayca dökülür. Aksi takdirde henüz dökülmeye hazır olmayan hücrelerin de zorlanmasına ve netice olarak kılcal damarların yüzeye çıkmasına, koruyucu yağların yok edilmesine ve cildinizin tahriş olmasına sebep olunabilir.

Doğru bakımla cildin güzelliği korunabilir

Normal olarak gençlikte herkesin cildi güzeldir; önemli olan, cildin güzelliğini sağlayan diriliği, pürüzsüzlüğü, tazeliği ileri yaşlarda da olabildiğince sürdürebilmektir. Doğru yürütülen sistemli bir bakım programı kişinin ilerleyen yaşlarda bile kırışıksız, canlı bir deriye sahip olmasını sağlayabilir.