Hamilelikte ishal normal mi, neden olur?

Anne olmak isteyen ve bunun için çabalayan binlerce kadın, hamile olduklarını öğrendikleri andan itibaren yeni bir sürece başlıyor.

Bazıları kolayca bu sürece geçebilirken, bazıları ise uzun süren tedavileri almak zorunda kalabiliyor.

Sonunda anne olmayı tadan ve hamilelik sürecine giren kadınlar, bu keyifli anların tadını çıkarmak istiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bazıları zor bazıları kolay hamile kalabiliyor. Bunun dışında da bu süreci bazıları yine zor bazıları da kolay atlatıyor.

Hamile olan anne adaylarının tek dileği, sağlıkla bebeklerini kucaklarına alacakları günün gelmesi...

Bu nedenle daha dikkatli ve korunaklı olmak gerekiyor. Ancak bazen hastalıklar, anne adaylarının peşini bırakmıyor.

Bu hastalıklardan birisi ise karın ağrısı ve ishal olabilir. Bunun nedenini bilmeyen anne adayları da, korkuya kapılıyor.

Peki, Hamilelikte ishal normal mi, neden olur?

Hamilelikte ishal normal mi, neden olur?

Hamilelikte hormansal değişimler, ishal ve karın ağrısına neden olabilir. Bazen ishale mide bulantısı, ateş ve kusma da eşlik edebilir.

Tek başına ishal hamilelik döneminde normal kabul edilebilir ancak yanı sıra başka şikayetlerin varlığı halinde tıbbi yardım alınması önerilir.

Virüs, bakteriler, mide üşütmesi bağırsak parazitleri parazitleri de ishalin sebebi olabilir.

Bazen ise hamilelik döneminde kullanılan ilaç ve vitamin takviyeleri de ishale sebep olabilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi, doğru sonuç için uzman bir doktora gözükmek gerekiyor.

Gebelikte karın ağrısı normal mi?

Gebelik döneminde karın, kasık, bel gibi bölgelerde ağrı yaşanabilir. Rahim bölgesinin büyüyüp diğer organlara baskı yapması, ağrıya neden olabilir. Bu yüzden gebelik dönemindeki karın ağrıları nedeniyle paniğe kapılmayın.