İbn-i Sina tavsiyesi: Dizlere kuyruk yağı sarmak bakın ne işe yarıyor...
ensonhaber.com

Sağlıklı yağlar, vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması için hayati öneme sahiptir. Bu noktada kuyruk yağı genellikle zararlı olarak akıllarda yer edinmiştir.

Hayvanlar yağlar arasında koku ve tat olarak en ağır olanı kuyruk yağıdır diyebiliriz Bu nedenle tüketilme oranı da az.

Ancak apılan araştırmalarda hayvansal yağlar arasında en sağlıklısı olduğu belirlenen kuyruk yağı içerisinde omega yağ asitleri, potasyum, kalsiyum ve demir barındırdığı ortaya çıkmıştır.

Don yağı olarak da bilinen kuyruk yağı özellikle Anadolu illerinde yemeklere tat vermesi için koyulur.

Özellikle diz ağrısı, eklem sıvısı ve kıkırdak erimesi rahatsızlığı yaşayanlar için kuyruk yağı tavsiyesi tıp alimi İbni-i Sina tarafından da reçete edilmiştir.

DİZE KUYRUK YAĞI SARMAK

Kuyruk yağının tüketilmesi kas ve kemik gelişimine büyük ölçüde katkı sağlar. Yiyecek olarak tüketmenin yanı sıra kuyruk yağının dıştan kullanılması da etki eder.

Kuyruk yağının ağrıyan dize eritip sürüldükten sonra bandaj ile sarılıp bir süre bekletilmesi bölgede oluşan kasılmaları, kas ağrılarını ortadan kaldırır.

*En uygun tedavi yöntemi için öncelikle mutlaka doktorunuza danışınız

İbn-i Sina tavsiyesi: Dizlere kuyruk yağı sarmak bakın ne işe yarıyor...

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI

Gelişim çağında olan çocuklarda kas ve kemik gelişiminin sağlıklı olmasını sağlar. Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Tansiyonun dengede kalmasını sağlar. Damar tıkanıklıklarına karşı koruma sağlar. Kalp ve damar hastalıkları riskini düşürür. Sinir sistemi üzerinde olumlu ve yumuşatıcı etkiler oluşturur. Böylelikle romatizma ve felç riskini minimalize eder. Ayrıca vücuttaki titreme ve yanı sıra siyatik hastalıklarından da korur. Bağışıklık sisteminin virüs, enfeksiyon ve serbest radikallere karşı her zaman dirençli kalmasını sağlar. Kuyruk yağı cilt hücrelerinin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur.

İbn-i Sina tavsiyesi: Dizlere kuyruk yağı sarmak bakın ne işe yarıyor...