Konya'da yemek borusu yırtılıp bağırsağı tıkanan genç, sağlığına kavuştu

Konya’da ikamet eden 17 yaşındaki Seyit Ali Kanber, karın ağrısı ve şiddetli kusma şikayeti ile gittiği Konya Şehir Hastanesi’nde, kusma nedeniyle yemek borusunda yırtık meydana geldiğini, bu sebeple 100 binde bir görülen süperior mezenterik arter sendromuna bağlı bağırsak tıkanıklığı olduğunu öğrendi.

Yapılan tetkiklerin ardından, yırtılan yemek borusu tedavi edildi. Sonrasında ise aort atar damarından çıkan bir damarın sıkıştırmasıyla tıkanan 12 parmak bağırsağına da yeni bir alan yapıldı.

AA’nın haberine göre; operasyonu gerçekleştiren Konya Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ogün Erşen, hastanın durumuna ilişkin bilgi verdi.

Göğüs kafesinin arkasına hava ve sıvı kaçtı

Kanber’in yemek borusunun yırtılması nedeniyle göğüs kafesinin arkasına hava ve sıvı kaçtığını tespit ettiklerini söylen Erşen, buna yol açan hastalığın da süperior mezenterik arter sendromu olduğunu ifade etti.

Erşen, "Bu hastalık, mide çıkışında aort atar damarından çıkan bir damarın, aort atar damarıyla arasına 12 parmak bağırsağını sıkıştırmasıyla oluşuyor. Bu sıkışma nedeniyle 12 parmak bağırsağından gıda geçişi olmadığı için hastanın midesi büyüyor." bilgisini verdi.

Konya'da yemek borusu yırtılıp bağırsağı tıkanan genç, sağlığına kavuştu

“Midesi leğen kemiğinin içine kadar büyümüş”

Hastanın ileri kapalı ameliyatla tedavi edildiğini, bunun nadir yapılan operasyonlardan biri olduğunu belirten Erşen, Kanber'in, ilk olarak şiddetli kusma nedeniyle yırtılan yemek borusunun ilaçla tedavi edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Hastamız 17 yaşında olmasına rağmen, midesi leğen kemiğinin içine kadar büyümüş. Yani yaklaşık iki futbol topu büyüklüğündeki gıdayı içine almış. Bir süredir yediği gıdalar mide içerisinde duruyordu.”

Konya'da yemek borusu yırtılıp bağırsağı tıkanan genç, sağlığına kavuştu VİDEO

"İnce bağırsaktan 12 parmak bağırsağına yeni bir yol yapmış olduk"

Erşen, hastanın yemek borusu tedavisinin sırasında bir haftalık yatış sürecinde serumla beslendiğini belirterek, şunları anlattı:

"Bu tedaviyi takiben de kapalı ameliyat yöntemiyle 12 parmak bağırsağına yeni bir yol yaparak geçişi açtık. Yani, ince bağırsaktan 12 parmak bağırsağına yeni bir yol yapmış olduk. Metal bir zımba aracılığıyla 12 parmak bağırsağını ince bağırsağa getirip dikiyoruz ve kapalı şekilde dikişler atıyoruz. Hastamızın karnında sadece üç tane birer santimlik delik var. Bunları da gizledik. Hastamız ameliyat sonrası sıvı gıdalardan katı gıdalara geçecek. Kısa süre içerisinde taburcu edeceğiz."

"Annemin yemeklerini çok özledim"

Sağlığına yeniden kavuşmanın sevincini yaşayan Seyit Ali Kanber de doktorlara teşekkür etti.

Bayramın ilk gününe kadar sağlığında anormal bir durum hissetmediğini aktaran Kanber, "Bayram dolayısıyla akraba ziyaretleri yaparken karın ağrısı başladı. Hiçbir şey yiyememeye başladım. Ağrı geçmeyince hastaneye geldik. Doktorlar, hastalığın nedenini anlayınca hastaneye yatışım yapıldı. Bir hafta boyunca yemek yemedim. Serumlarla beslendim. Annemin yemeklerini çok özledim." ifadelerini kullandı.