Samsun'da bebeğe, ameliyatla yemek borusu yapıldı

Samsun'da, Murat (27)-İlknur (26) Kaya çiftinin ilk bebekleri Erva Kaya, yemek borusu olmadan dünyaya geldi.

Aile, erken müdahale edilmediği takdirde çocuklarının öleceği gerçeği ile karşı karşıya kaldı. Kaya ailesinin başvurduğu özel hastanede, Çocuk Cerrahisi Uzm. Opr. Dr. Ayşe Bahar Edirne ve keibi tarafından bebeğin 3 santimetre olan yemek borusu ameliyatla 15 santimetreye çıkarıldı.

Bu sayede, bebeğin hayatı kurtarıldı.

“Bu hastalık acil tedavi edilmesi gereken bir sorun”

İHA’nın haberine göre; bebeğin tedavisi hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Edirne, şu açıklamlarda bulundu:

“Bebeğimiz doğduğunda yapılan ön tetkiklerde yemek borusunun olmadığı anlaşıldı. 2-3 günlük olduktan sonra ameliyatını gerçekleştirdik. 15 gün sonrasında da ağızdan beslemeye başladık. Yemek borusunun oluştuğunu çekilen filmlerde tetkik ettik. Sonrasında da ailesinin yanına verdik. Kontrolleri yapıldığında ise hiçbir problemi olmadığı görüldü. Eğer bu hastalık tespit edildiğinde zamanında tedavi edilmezse yemek borusu olmadığı için bebeğin beslenme şansı olmuyor. Ondan sonra da maalesef yaşama şansı olmuyor. Bu hastalık acil tedavi edilmesi gereken bir sorun.

Samsun'da bebeğe, ameliyatla yemek borusu yapıldı VİDEO


Samsun'da bebeğe, ameliyatla yemek borusu yapıldı

“Binde bir ihtimalle karşımıza çıkıyor”

Öncelikle ultrason ve ön tetkikler yapılıyor. Bütün hazırlıklar yapıldıktan sonra özellikle yeni doğan yoğun bakımın olduğu bir donanımlı bir hastanede bakımının yapılması gerekiyor. Ameliyat da başarılı geçtiği takdirde bu şekilde doğan bebekler hayata tutunuyorlar. Ameliyat yapılmazsa yaşama şansı olmayan bir hastalıktır. Binde bir ihtimalle karşımıza çıkıyor.”

Samsun'da bebeğe, ameliyatla yemek borusu yapıldı

“Kolay şeyler yaşamadık”

Anne İlknur Kaya, “Bebeğimiz doğduğunda yemek borusu olmadığı tespit edildi. Bu vesileyle doktorumuz Bahar Hanım ile tanıştık. Hocamız bize yol gösterdi. Tedavi sürecini anlattı. Tabii ki kolay şeyler yaşamadık. 25 gün çocuğumuzdan ayrı kaldık. Zorlu bir süreçti ama çok şükür başarıyla atlattık.” diye konuştu.

Baba Murat Kaya ise, “Tanı koyulduğunda hemen araştırmaya başladık. Bahar hocamızın daha önce bu operasyonu başarılı bir şekilde yaptığını gördük. Kendisi bize yardımcı oldu. Telefon görüşmesinde bile ameliyatı çok rahat bir şekilde yapacağını söyledi. Tedavisi olan bir rahatsızlık olduğunu bize bildirdi. Şu anda bebeğimiz çok sağlıklı. Herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Samsun'da bebeğe, ameliyatla yemek borusu yapıldı