Türkiye'de delta varyantı hangi illerde, kaç kişide görüldü?
ensonhaber.com

Pandeminin hız kesmeden devam ettiği bugünlerde yeni varyantlarla karşı karşıyayız. Son verilere göre en fazla endişe uyandıran varyant Delta yani Hindistan varyantı…

Bakan Koca yaptığı açıklamada Türkiye'de kaç kişide delta varyantı olduğunu bildirdi. Toplam 16 ilde delta varyantı vakalarının görüldüğünü kaydeden Bakan Koca, "İllerdeki dağılımı artıyor. Yoğunluk olarak İstanbul'da görüldü." ifadelerini kullandı.

Delta varyantına dair vatandaşların tedirginliği sürerken, vakaların bulunduğu iller merak ediliyor. Koronavirüsten daha hızlı yayılan ve tehlikeli olduğu bildirilen delta, Türkiye'de kaç kişide görüldü sorusu akıllarda yer alıyor.

İşte Fahrettin Koca'nın açıklamaları ve Türkiye'de delta varyantının son durumu..

DELTA VARYANTI NEDİR?

Delta varyantının en sinsi özelliği, enfekte olanların boğazlarında çok hızlı bir şekilde, çok yüksek bir viral etkiye yol açmasıdır. Bu yüzden insanlar enfekte olduklarını fark etmeden virüsü başkalarına bulaştırabilir.

Hastaların klinik şikayetleri daha çok grip-nezle gibi burun akıntısı, ateş, yorgunluk, kas ağrısı gibi başlayıp, akciğeri etkilediğinde de kuru öksürüğe ve nefes darlığına neden olur.

Türkiye'de delta varyantı hangi illerde, kaç kişide görüldü?

TÜRKİYE'DE DELTA VARYANTI GÖRÜLEN İLLER

İstanbul Düzce Ankara İzmir

Türkiye'de delta varyantı hangi illerde, kaç kişide görüldü?

DELTA VARYANTI KAÇ KİŞİDE GÖRÜLDÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada "Delta varyantı vaka sayısı şu an 224’e çıktı, görülen il sayısı da 16 ilden 26 ile çıktı. 134 vaka İstanbul'da." ifadelerini kullandı.