Sakık'a göre Öcalan Perinçek fotoğrafının gizli kodları

Sakık'a göre Öcalan Perinçek fotoğrafının gizli kodları

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada dinlenilen, ''Devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik eylemler yapmak'' suçundan hükümlü Şemdin Sakık'a, Abdullah Öcalan ve Doğu Perinçek arasındaki ilişki ve hafızalara kazınan gül verme anı soruldu.

PERİNÇEK ÇEKİLİNCE KÜÇÜK DEVREYE GİRDİ

Bekaa Vadisi'nde tanık olduklarının, sonraki süreçte yaşanan bazı konuların aydınlatılmasında ''Mahkemeye yarayabileceğini umduğunu'' ifade eden Sakık, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in PKK ile ''Daha doğrusu Abdullah Öcalan'' ile olan ilişkilerinden sonra, Perinçek'in çekilmesi üzerine Yalçın Küçük ile ilişkilerinin geliştirildiğini anlattı. Perinçek'in ''Gazeteci kimliği ile geldim'' dediğini bildiren Sakık, Perinçek'in Bekaa'yı ziyaretinde ortaya çıkanların dikkati çekici olduğunu vurguladı.

"ÖCALAN TOKALAŞMAYI BİLE OTORİTESİNE BİR LEKE OLARAK GÖRÜRDÜ"

Sakık, Perinçek'in Öcalan'a gül verdiği fotoğrafla ilgili dikkat çekici iddialarda bulundu. Sakık, ''İnsanlarla tokalaşmayı bile otoritesine bir leke olarak gören Öcalan'ın Doğu Perinçek ile öpüşmesi, günlerce baş başa bir odada görüşmesi, sonra onu kitaplaştırıp, yayınlaması gibi bir çalışma oldu. Barış elçisi olarak, kardeşlik elçisi olarak geldiğini söyledi. O güne kadar pos bıyığı, sesi, ifadeleriyle köylü görümünü ile tanınıyor olmasına rağmen Doğu Periçek ile yayınlanan fotoğrafları sayesinde, elinde çiçek, yüzünde gülücük hoş bir önder kişilik olarak kamuoyuna yansıtıldı. Öcalan, bir lider imajıyla sunularak kabul ettirilmeye çalışıldı.''

Sakık'a göre Öcalan Perinçek fotoğrafının gizli kodları