Sanatçı Nur Hafiftaş anılacak
ensonhaber.com

Azerbaycan kökenli Hafiftaş, 8 Haziran 1964 yılında, bugün Ardahan il sınırları içerisinde yer alan Çıldır ilçesinde dünyaya geldi.

Aşıklık geleneğine sahip bir ailenin kızı olan ve çocukluk yıllarında ailesiyle İstanbul'a yerleşen Hafiftaş, ilkokul eğitimini de İstanbul'da tamamladı.

MÜZİK EĞİTİMİ ALDI

Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bölümünde öğrenim gören sanatçı, öğrenciliği sırasında halk müziğinin yanı sıra, Batı müziği ve Türk sanat müziği üzerine de eğitim aldı.

Sanatçı Nur Hafiftaş anılacak

KADROLU DEVLET SANATÇISI OLARAK GÖREV YAPTI

Hafiftaş, üniversite eğitiminin ardından, İstanbul Belediye Konservatuvarı'nın icra heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak görev yaptı ve aynı dönem bir süre İstanbul Radyosu'nda sözleşmeli olarak çalıştı.

HALK MÜZİĞİNE İLGİ DUYDU

Küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu halk müziğindeki tavrını geliştiren ve bağlama eğitimi alan Hafiftaş, bestelerinin bazılarını kendi albümlerinde seslendirirken, bazılarını ise aralarında Kibariye, İzzet Yıldızhan ve Yunus Bülbül'ün bulunduğu birçok ünlü isim yorumladı.

Sanatçı Nur Hafiftaş anılacak

53 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Kariyeri boyunca 100'e yakın besteye imza atan ve yaklaşık 20 albüm yapan sanatçı, 2017'de bir operasyon geçirse de kalın bağırsağındaki kanser karaciğerine sıçradı.

Hafiftaş, özel bir hastanede uzun süre gördüğü tedavinin ardından geçen yıl 14 Şubat'ta, 53 yaşındayken hayatını kaybetti.

ZİNCİRLİKUYU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Vefatının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, devlet töreni düzenlenen usta sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camisi'nden kaldırılarak, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Sanatçı Nur Hafiftaş anılacak