Şanlıurfa'da mülteci kampını tahliye sürüyor
AA & Ensonhaber

8 Mart 2015 tarihinde Şanlıurfa-Suruç karayolu üzerinde hizmete açılan AFAD Suruç Çadır Kent Geçici Barınma Merkezi, boşaltılmaya başladı.

2014 yılında Suriye'nin Kobani kentindeki çatışmalardan kaçarak  Suruç ilçesine sığınan Suriyelilerin çoğunlukta barındığı çadır kentte, tahliye işlemleri sürüyor.

Taşınma işleminin, 23 Haziran tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Kampın boşatılması nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Şanlıurfa'da mülteci kampını tahliye sürüyor

Şanlıurfa'da çadır kenti boşaltılıyor VİDEO

23 HAZİRAN'A KADAR KAMPTAN AYRILACAKLAR

Son bir haftadan beri 10 bin mülteci kamptan ayrılırken, kampta sadece 7 bin mülteci kalmış ve onlar da 23 Haziran'a kadar kamptan ayrılacaklar.

Şanlıurfa'da mülteci kampını tahliye sürüyor

BAZILARI ÜLKESİNE DÖNDÜ

Suriyeli mültecilere mağdur olmamaları için devlet tarafından maddi yardım da yapıldı. Ancak bazı Suriyelilerin, bu parayla geçimin mümkün olmadığını söyleyerek ülkesine döndükleri belirtiliyor.

Şanlıurfa'da mülteci kampını tahliye sürüyor

ÇEVRE İLLERE GİDENLER VAR

Sputnik'in haberine göre; kamptan ayrılanların bir kısmı Adana, Osmaniye, Hatay ve Kilis'teki mülteci kamplarına yerleşiyorlar.

SURUÇ'TA EV KİRALARI BİN 500 LİRAYA ÇIKTI

Mültecilerin kiralık evlere yönelik talepleri çok olduğundan Suruç'ta ev kiraları çok yükselmiş durumda. Suruç'ta ev kiraları bin 500 lira seviyelerine çıktı.

"KAMPTA KİRA VE ELEKTRİK, SU ÜCRETİ YOKTU, BİZE İYİ GELİYORDU"

Kamptan ayrılan 37 yaşındaki 6 çocuk annesi Ayşe Mıhemed, "Kamp bize çok iyiydi. Kamp görevlileri insanların değerini biliyorlardı. Bize her ay maddi yardım da yapılıyordu. Kişi başına 100 TL veriyorlardı. Kamp kapatılmasa çok iyi olur. Şimdi 3 bin TL'ye bir kiralık ev tuttuk. Zorlandık. Kampta kira, elektrik ve su ücreti yoktu. Bundan dolayı kamp bize daha iyi geliyordu. Suriye'ye bizim akrabalar dönüş yaparsa biz de dönüş yaparız." ifadesini kullandı.

Şanlıurfa'da mülteci kampını tahliye sürüyor