Şehit Ali Yasin'den geriye bu görüntüler kaldı

Şehit Ali Yasin'den geriye bu görüntüler kaldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 8 askerden birinin Trabzonlu olduğu öğrenildi.

Saldırıda şehit düşen er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun (21) Kurtuluş mahallesi Hacıahmet Sokak'taki evine şehit olduğu bilgisi öğle saatlerinde ulaşırken, ailesi büyük üzüntü yaşadı.

BABA: GEREKİRSE BEN DE GİDERİM

Şehit babası Ali Sait Erosmanoğlu, oğlu Ali Yasin'le en son konuşmalarını anlatırken şunları söyledi: "En son konuştuğumuzda 'Ellerim titriyor, sinirsel bir durumum var. Hastaneye gitmem lazım ama gidemiyorum. Stresten böyle oldum' dedi. Düşmanlarımız içimizde, Meclis'te. Buna Başbakanımız bir çözüm bulsun. Benim bir oğlum gider, arkasından diğeri gider, gerekirse ben de giderim."

HABERİN FOTOĞTAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİT EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ - TIKLAYIN

Şehidin ağabeyi Cemal Erosmanoğlu ise "3 gün önce aradığında, 'Bu belki son görüşmemizdir. Ölmez de sağ kalırsak belki yine görüşürüz' demişti. Yıllardır buna bir çözüm bulamadılar" dedi.

Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu'nun akrabaları da, "Dağdan kedi gelse görülür. Neden önlem alınmıyor? Çocuklarımız şehit oluyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

"KARDEŞİ KARDEŞE VURDURUYORLAR"

Şehit ateşinin düştüğü evde, mikrofonlara konuşan bir kadın: "Kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Bu yapılan savaş değil. Savaş olsa ben de sırtıma bomba alır taşırım. Müslüman Müslüman'ı vurur mu?" diyerek herkesin duygularına tercüman oldu.

SON MESAJI

Ali Yasin Erosmanoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı bir fotoğraf da görenleri duygulandırdı. Fotoğrafta, Türk bayrağı ve dağda nöbet bekleyen asker figürlerinin altındaki yazıda yer alan, "Bekliyorum anne, elim tetikte, bekliyorum anne memleketi ve seni" ifadesi dikkat çekti.

Şehit Ali Yasin'den geriye bu görüntüler kaldı