Şehit Samet Bütün eğitimine ara verip askere gitmişti

Şehit Samet Bütün eğitimine ara verip askere gitmişti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan ulaştırma er Samet Bütün'ün (23) Konya'daki baba evinde üzüntü yaşanıyor.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırı sırasında şehit olan 8 askerden Ulaştırma Er Samet Bütün'ün Konya'daki baba evi yasa büründü.

Askeri yetkililer, sağlık görevlileri eşliğinde, Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi Safa Sokak'ta oturan baba evine gelerek, acılı aileye oğullarının şehit olduğu haberini verdi. Acı haberi duyan şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehidin baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu.

EĞİTİMİNE ARA VERİP ASKERE GİTTİ

Şehit Samet Bütün'ün Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü'nde 2. sınıf öğrencisiyken öğrenimine ara verip askere gittiği öğrenildi.

Öte yandan Türk Yıldızları 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Anadolu Kartalı Tatbikatı için Konya'da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte şehidin evine giderek taziyede bulundu.

"SÖYLEYECEK LAF BULAMIYORUM"

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bilgel, şunları kaydetti: "Söyleyecek bir şey, bir laf bulamıyorum. Genelkurmay Başkanı bölgeye gitti. Bugün buraya geleceklerdi. Şehit ailesine taziyelerini gönderdiler, geçmiş olsun dileklerini... Allah'tan rahmet diliyor şehitlerimize. İnşallah bu son olur diyoruz. Kendi taziyerelerimizi de burada bizzat Hava Kuvvetleri Komutanımızla aileye ilettik. Kendileri bölgede inceleme yapıyorlar. Herhalde detaylı açıklamayı yaparlar."

Bir gazetecinin "Dağlıca'ya 3. saldırının yapıldığı" yönündeki sorusu üzerine Bilgel, "Efendim müsaade ederseniz onu Genelkurmay Başkanlığı kendi basın bildirisi ile bildirir" dedi.