Serkan Kalemciler'den Haluk Levent ve Ahbap yorumu
Ensonhaber Medya Grup Başkanı Serkan Kalemciler, gündemin en sıcak konusu Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Haluk Levent ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
SERKAN KALEMCİLER'İN INSTAGRAM'DAKİ YORUMLARINI TAKİP ETMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN
Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü.
Haluk Levent, yıllardır yalnızca şarkılarıyla değil, kurucusu olduğu Ahbap Derneği aracılığıyla yürüttüğü sosyal yardım faaliyetleriyle de adından söz ettiriyordu.
6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş depremlerinde topladığı bağış paraları ile gündeme gelen Ahbap Derneği'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında derneğin Başkanı Haluk Levent, Bursa'da yakalanarak gözaltına alındı.
Sulh ceza hakimliği, Haluk Levent'in de arasında olduğu 14 şüphelinin tutuklanmasına, 11 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.
Dosyada yaklaşık 1 milyar dolarlık bir bahis iddiası yer alırken birçok vatandaş daha önce yaptığı bağışlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı.
AHBAP SORUŞTURMASINI YORUMLADI
Süreç devam ederken, Ensonhaber Medya Grup Başkanı Serkan Kalemciler gündemin en sıcak konusunu ele aldı.
Sosyal medya hesabı Instagram'dan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalemciler, Haluk Levent'in arkasından büyük bir skandal çıkacağını daha önceden sezdiğini belirtti.
SİYASİ KUTUPLAŞMAYA DİKKAT ÇEKTİ
Haluk Levent ile ilgili tartışmalarda toplumdaki siyasi kutuplaşmasına dikkat çeken Kalemciler, şu ifadeleri kullandı:
“Haluk Levent mevzusu..
Kızmaktan öte bir durumdayım.
Yıllar tüm arkadaşlarıma söyledim. Bakın bu dedim kuzu postuna büründü. Büyük bir skandal çıkacak, kendinize gelin!
Bu adamın acilen bu işlerden el çektirilmesi lazım dedim.
Türkiye'de her türkücüye her şarkıcıya sanatçı mührü vuran, onları olmadık yere taşıyan zihniyetiniz maalesef hadi şimdi ne yapsın bilmiyorum. Kına falan verebiliriz.
Şimdi söyleyeceğim bir kaç kelime var. Bakalım siz söyleyeceklerimden sonra neler düşüneceksiniz efendim, yorumlarınızı bekliyorum.
Efendim bugün Haluk Levent etrafında kopan tartışmaları izlerken asıl dikkatimi çeken mesele toplumun içine düştüğü ruh hali oldu. Türkiye'de öyle bir siyasi kutuplaşma oluştu ki, bazı insanlar AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a duydukları öfke sebebiyle karşılarına çıkan herkesi sorgulamadan 'iyi adam' ilan edebiliyor. Kuyruğunu da görüyorsunuz, dişlerini de görüyorsunuz ama yine de "Yok bu kurttur deniliyor ama aslında kuzudur" diye inanmayı tercih ediyorsunuz.
Siyasette birinden umudu kesebilirsiniz, bu gayet doğal. Fakat bunun yolu yağmurdan kaçarken doluya tutulmak değil,
akıl öfkenin eseri olmamalı.”
"DEPREM GÜNLERİNDE 'DEVLET ORTADA YOKTU' ALGISI OLUŞTURULDU"
“Haluk Levent hakkında yıllardır kamuoyunda konuşulan pek çok iddia yeniden gündeme taşınıyor.
Bunların elbette nihai değerlendirmesini mahkemeler yapacak. Kimse peşinen suçlu ilan edilemez ancak ortaya çıkan iddiaları ve belgeleri hiç yokmuş gibi davranmak da akılcı değil.
Ayrıca görünen köy de uzakta değildir kardeşim. Yıllarca bu kişi hakkında eleştiriler dile getiren isimler oldu. Deniz Akkaya bunlardan biriydi. Eğlence dünyasında da hakkında olumlu konuşmayan birçok isim vardı. Buna rağmen deprem günlerinde öyle bir atmosfer oluşturuldu ki; "Devlet ortada yoktu, millet tamamen sahipsizdi ve bütün yük tek bir kişinin omuzlarındaydı". Oysa gerçek bambaşkaydı.”

"DEPREM BÖLGESİNDE DEVLETİN YÜRÜTTÜĞÜ DEVASA YENİDEN İNŞA SÜRECİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ"
“Bugün deprem bölgesine giden herkes görüyor. Yüzbinlerce konut yükseldi. Malatya yeniden ayağa kalkıyor, Kahramanmaraş yeniden kuruluyor. Hatay'da Nurdağı'nda, Adıyaman'da hummalı çalışmalar devam ediyor. Devletin yürüttüğü bu devasa yeniden inşa süreci görmezden gelinemez.
Ama bazı çevreler hala aynı hikayeyi anlatıp duruyor. Dün sokak röportajlarını izledim hala "Haluk Levent'e güveniyoruz mutlaka bunun bir açıklaması vardır" diyen insanlar var.
Yani insan elbette birine güvenebilir. Fakat siyasi nefret muhakeme kabiliyetini elinden almamalıdır insanın. İşte asıl tehlike burada başlıyor. Bir süre sonra kişiler değil, semboller konuşuluyor.
Sevmediğiniz iktidarın karşısına çıkan herkes otomatik olarak kahramana dönüşüyor. Kim olduğu, geçmişi, sicili, hakkında konuşulanlar önemini yitiriyor. Yeter ki mevcut iktidarın karşısında dursun.
Böyle bir akıl tutulması hiçbir topluma hayır getirmez.”
"KAYBEDECEĞİMİZ ŞEY SADECE BİR SEÇİM OLMAZ, SAĞDUYUMUZ OLUR"
“Türkiye sıradan bir ülke değil. Etrafı ateş çemberiyle çevrili. Dimdik ayakta durmak zorunda olan bir devlet.
Böyle bir ülke öfkenin sosyal medya algılarının ya da gecenin ilerleyen saatlerinde kurulan içki sofralarında üretilen hamasetle yönetilemez.
Ülkemizi düşünmek zorundayız. Çünkü siyasi hırslarımız bir gün bize en büyük yanlışı bile dosdoğru göstermek yerine kaybedeceğimiz şey sadece bir seçim olmaz. Kaybedeceğimiz şey sağduyumuz olur.
Ve bir millet önce sağduyusunu kaybeder arkasından da geleceğini.”

