Sivas'ta kenelerin korkulu rüyası 500 keklik daha doğaya salındı

Sivas'ta artan kene vakalarına karşı biyolojik mücadele kapsamında 500 keklik daha doğaya salındı. İl genelinde doğaya bırakılan keklik sayısı bine ulaşırken, salım yapılan bölgeler avcılığa kapatıldı.

Ensonhaber / İHA
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Sivas'ta son dönemde artış gösteren kene vakalarına karşı yürütülen biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında 500 keklik daha doğaya bırakıldı.

Böylece il genelinde doğal yaşam alanlarına salınan keklik sayısı bine ulaştı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolleri tamamlanan keklikler, Yıldızeli ilçesi kırsalında doğayla buluşturuldu.

KENELERE KARŞI EN BÜYÜK SİLAH KEKLİKLER

Doğal beslenme alışkanlıkları gereği böcek ve çeşitli zararlılarla beslenen kekliklerin, kene popülasyonunun kontrol altına alınmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Çalışmayla hem biyolojik mücadelenin desteklenmesi hem de bölgede azalan keklik popülasyonunun artırılması amaçlanıyor.

KEKLİKLERİN SALINDIĞI ALAN AVCILIĞA KAPALI

Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mehmet Yıldız, çalışmaların kent genelinde sürdüğünü belirterek, "Temel amacımız doğadaki keklik popülasyonunu artırmak ve keneyle biyolojik mücadeleye katkı sağlamaktır. Bugün 500 kekliği doğaya bıraktık. İl genelinde ise toplam bin kekliği doğal yaşam alanlarıyla buluşturduk. Keklik saldığımız bu bölgeyi de avcılık faaliyetlerine kapattık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)