Süheyl Batum CHP'den ihraç edildi İZLE

Süheyl Batum CHP'den ihraç edildi İZLE

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açtığı ve parti bütünlüğünü sarsan tutum içine girdiği" gerekçesiyle "kesin ihraç istemiyle" disipline sevk edilmişti.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı ve Merkez Yönetim Kurulunun 'kesin ihraç istemiyle' YDK'ya sevk ettiği Süheyl Batum’un durumunu değerlendirdi.

YDK Sekreteri Selahattin Balta, YDK toplantısından sonra Süheyl Batum’un kesin olarak CHP’den ihraç edildiğini açıkladı.

Süheyl Batum CHP'den ihraç edildi İZLE

İSTİFALAR SÜRECEK DEMİŞTİ

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan'ın istifasından sonra Habertürk'e konuşmuş ve Emine Ülker Tarhan ile aynı yolda, aynı düşünceleri paylaştıklarını belirterek, istifaların süreceği mesajını vermişti.

''KARARIN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE GİDECEĞİM''

CHP Yüksek Disiplin Kurulunun (YDK) partiden ihracına karar verdiği Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Muhakkak mahkemeye gideceğim, bu karar açıkça hukuka aykıdır"dedi. Batum, yaptığı açıklamada, kararın ve gerekçesinin henüz kendisine tebliğ edilmediğini söyledi ve ''İhraç için iptal davası açacağım. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil tüm MYK üyelerine tazminat davası açacağım.'' diye konuştu.

HUKUKA AYKIRI

Kararın "oy birliğiyle mi" yoksa "oy çokluğuyla mı" alındığına bakacağını ifade eden Batum, kararı yargıya taşıyacağını da bildirdi. Savunmasında, YDK'daki hukukçulara güvendiğini söylediğini belirten Batum"Bu kararın hukuka aykırı olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

''NE YAPMIŞIM?''

Hukuka aykırı olarak gördüğü bu karar için muhakkak mahkemeye gideceğini belirten Batum"Ne yapmışım ben de partiden ihraç edilmişim? Hırsızlık mı yapmışım, hakaret mi etmişim, ne yapmışım? Başkanı eleştirmek veya birini eleştirmek bir partiden ihraç sebebi olabilir mi, hele hele CHP'den? Hayır. O zaman ne yapmışım? Kararda o yok, bana isnat edilen sözleri hiç söylemediğimi de söyledim. İspatımı da verdim. 'Gazetecilerle de konuşun' dedim.  Dolayısıyla öğrenmem lazım, neye istinaden?" diye konuştu.