Sultanahmet'te polise bombalı saldırı

SULTANAHMET

İstanbul'un turizm merkezlerinden Sultanahmet'te akşam saatlerinde saldırı gerçekleştirildi. Yerebatan Caddesi üzerinde hizmet veren Turizm Şube Müdürlüğü'nün önünde bulunan polis kulübesine canlı bomba saldırısı düzenlendi.

1 POLİS ŞEHİT OLDU

İlk bilgilere göre; saldırıda 2 polis yaralandı. Ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Diğer yaralı polisin ise tedavisi sürüyor.

İstanbul Sultanahmet'te polis kulübesine bombalı saldırı

"KADIN CANLI BOMBA"

İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi;

"Bir kadın canlı bomba, İngilizce konuşarak polislerimizin bulunduğu kulübeye geliyor ve kendini patlatıyor. Saldırıda bir polis memuru ağır yaralandı, müdahalesi yapılıyor. Bir polis memurumuz da hafif yaralı. Canlı bomba hayatını kaybetti. Canlı bombanın kimliği belirlenemedi. Üzerinde çalışılıyor."

Sultanahmet'te kadın terörist ölü olarak ele geçirildi İZLE

Sultanahmet'te polise bombalı saldırı

POLİS UYARIDA BULUNDU

Bu arada, polis telsizinden başka saldırılara karşı dikkatli olunması yönünde anons yapıldı. Bölgede herhangi bir patlayıcı bulunması ihtimaline karşı önlemler alındı.

Sultanahmet'te polise bombalı saldırı

DOLMABAHÇE'DE DE SALDIRI GİRİŞİMİ YAPILMIŞTI

Cumartesi günü de Dolmabahçe'de polis noktasına saldırı girişimi düzenlenmiş ancak saldırgan amacına ulaşmadan etkisiz hale getirilmişti.

Dolmabahçe Sarayı'na saldıran zanlıdan Berkin sloganı haberiSultanahmet'te polise bombalı saldırı