Tansel Çölaşan AK Partililer'e tazminat ödeyecek

Tansel Çölaşan AK Partililer'e tazminat ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile eski bakanlar Nimet Çubukçu ve Vecdi Gönül'ün de aralarında bulunduğu 7 AK Partili, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'dan, toplam 14 bin lira manevi tazminat kazandı.

DAVACI BAŞINA 2 BİN LİRA

Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, AK Partililerin avukatı Muammer Cemaloğlu ile Çölaşan'ın avukatı Tamer Sağcan katıldı.

7 AK PARTİLİ ADINA DAVA AÇILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile eski bakanlar Nimet Çubukçu ve Vecdi Gönül'ün de aralarında bulunduğu 7 AK Partili adına açılan davanın dilekçesinde, Tansel Çölaşan'ın 18 Eylül 2010'da ADD Hatay Şubesince düzenlenen ''Türkiye Nereye Gidiyor'' konulu panelde yaptığı konuşma ile 20 Eylül 2010'da katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasında ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddia edilmişti.

Dilekçede, Çölaşan'dan her bir kişi için 10 bin lira olmak üzere yasal faiziyle birlikte toplam 70 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

TANSEL ÇÖLAŞAN NE DEMİŞTİ?

"Çözüm bizlerdedir. Yani sizlerdedir. Yani oylarımızdadır. O oylar bilinçliyse de hala bilinçli olmayan yani yüzde 42'nin dışında olan oylar bana göre, gaflet, delalet ve hıyanet içindedir. Hıyaneti hepimiz biliyoruz. Şimdi Türkiye'nin istatistiklerinde Tarhan Erdem'in ifadesine göre dün akşam konuşulduğu için söyleyeyim. Yüzde 58 evet oylarına karşılık yüzde 42 hayır oyları niçin verilmiş diye... Şu görülüyor, orada iyi eğitimliler, eğitim alabilmişler, yüksek eğitimliler, yükseldikçe eğitim hayır artıyor...Yani eğitimle alakalı kıstasa bakıldığında eğitimli kesim hayır diyor, eğitimsiz kesim evet diyor "