Tayvanlı kadının korneası ekrana bakmaktan yırtıldı
ensonhaber.com

25 yaşındaki kadın, bir firmada sekreter olarak çalışıyordu. Chen soyadlı kadın, sosyal hayatında da telefonuna sık sık bakıyordu.

BULANIK GÖRMEYE BAŞLADI

2018 yılının Mart ayında gözlerinde rahatsızlık hisseden kadın, sık sık kanlı gözlerle uyanmaya ve gün boyunca bulanık görmeye başladı. Önce göz damlaları kullanmayı denese de işe yaramadığını görünce doktora başvurdu.

Telefonundaki ekran parlaklığını sürekli maksimum seviyede tutan kadının korneasında, 500 delik meydana geldi ve görmede  hasar oluştu.

Tayvanlı kadının korneası ekrana bakmaktan yırtıldı

ÜÇ GÜNDE DURUMU DÜZELMEYE BAŞLADI

Durumunun daha da ağırlaşması üzerine hemen steroid tedavisine başlandı ve Chen'in üç gün içerisinde durumu düzelmeye başladı.

Chen'in gözündeki sorunun, 2 senedir cep telefonunu maksimum parlaklıkta kullandığı için oluştuğu belirtildi. Apple Daily'e konuşan Hong, genç kadının akıllı telefon ekranının 625 lümen parlaklığa sahip olduğunu ancak maksimum 300 lümende cihaz kullanılması gerektiğini belirtti.

"GÖZÜ MİKRODALGAYA KOYMAK GİBİ BİR ŞEY"

Profesör, özellikle karanlık bir odada bu kadar parlak ışığa bakmanın korneada çok ciddi hasarlar oluşturabileceğini söyledi. Hong, bir telefonu böyle kullanmanın gözlerdeki etkisini "Gözünüzü mikrodalgaya koymak gibi bir şey" olarak tanımladı.