Elon Musk açıkladı: iPhone modellerini yasaklayacağım
AA & Ensonhaber

Apple, dün akşam düzenlediği etkinlikte iOS 18 sürümünü tanıttı ve yeni güncelleme ile iPhone'lara gelecek yeni özellikleri açıkladı.

Yeni özellikerin en dikkat çekici olanı ise iPhone'lara gelecek yapay zeka özellikleri oldu. OpenAI şirketi ile anlaşan Apple, ChatGPT'yi modellerine entegre edecek.

Elon Musk'tan sert açıklamalar

Elon Musk, Apple'ın ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile iş birliğine dair paylaşımda bulundu.

OpenAI servislerini işletim sistemi seviyesinde entegre ederse, cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını bildiren Musk, "Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir." ifadesini kullandı.

Musk, şirketi ziyaret edenlerin de kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacağını aktararak, cihazların Faraday kafesinde saklanacağını kaydetti.

"Apple'ın hiçbir fikri yok..."

Apple’ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI şirketine güvenmesini de eleştiren Musk, şöyle konuştu:

Apple'ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması, ancak bir şekilde OpenAI'nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olabilmesi açıkça saçma.

Apple, verilerinizi OpenAI şirketine teslim ettiğinde aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil.

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şirketinin Üst Yöneticisi Sam Altman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Apple ile iş birliği yapmaktan son derece memnun olduğunu söyledi.