Instagram hesap dondurma: Instagram hesabı geçici olarak nasıl dondurulur
ensonhaber.com

Instagram hesap dondurma işlemi, geçici olarak Instagram hesabını kapatmak isteyenler için alternatif bir yöntem. Kullanıcılar, bu işlem sayesinde profilini dondurabilir ve uygulamaya geçici bir süre için ara verebilir.

"Instagram hesabı nasıl dondurulur?" sorusunun cevabı oldukça basit. Meta'ya bağlı sosyal medya platformu, bu işlemi oldukça basit ve sorunsuz bir şekilde yerine getirebiliyor.

Instagram hesap dondurma ne işe yarar

Instagram hesap dondurma işlemi, uygulamayı kullanmaya ara vermek isteyenlerin sıkça başvurduğu bir yöntem. Bu işlem, hesabınızı kalıcı olarak kapatmaz ve gönderileriniz silinmez.

Hesabını donduran kullanıcı, hesabını açtığında Instagram'ı yeniden kullanmaya kaldığı yerlerden devam edebilir. Hesabınızı geçici olarak kapattığınızda profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz, siz tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene kadar gizlenir.

Instagram hesap dondurma nasıl yapılır

Instagram hesap dondurma işlemi, maalesef uygulama üzerinden yapılamıyor. Bunun için bir web tarayıcısına ihtiyacınız olacak.

Masaüstünüzde veya akıllı telefon tarayıcınızda Instagram web sitesini açarak, devre dışı bırakmak istediğiniz hesapla giriş yapın.  Ardından sağ üstteki profil fotoğrafınıza tıklayın ve Ayarlar seçeneğine gelin.

instagram hesap dondurma ayarlar ekran görüntüsü

Profil düzenleme sayfasının alt kısmında yer alan hesabımı geçici olarak kapat butonu üzerinden, hesabınızı basit bir şekilde dondurabilirsiniz.

instagram hesap dondurma ayarlar profil görüntüsü

Ardından hesabınızı neden dondurmak istediğinizi belirtin ve şifrenizi girin. Daha sonra en alt kısımda yer alan "Hesabı Geçici Olarak Dondur" butonuna tıklayın. Son olarak bir kez daha onay verdikten sonra Instagram hesap dondurma işlemini tamamlayacaksınız.

Instagram hesabınız devre dışı bırakılacak ve akıllı telefonunuzdaki Instagram uygulamasından çıkış yapacaksınız.

instagram hesap dondurma

Instagram hesap dondurma linki 2022

Instagram profilinizi tek adımla kapatmak için tek bir link de kullanabilirsiniz. Tüm bu adımlarla uğraşmak istemiyorsanız, aşağıdaki Instagram hesap dondurma linki üzerinden de bu işlemleri yapabilirsiniz.

Instagram hesap dondurma linki 2022

Son olarak şunu da belirtelim. Instagram hesabınızı dondurmak istemiyor da kalıcı olarak kapatmak istiyorsanız bunun da bir yolu var.

Ancak Instagram hesabınızı kapattığınızda, paylaştığınız tüm gönderiler silinir ve takipçileriniz sıfırlanır. Bu nedenle bu işlemi yaparken, geri dönüşün olmadığını bilmenizde fayda var.

Instagram hesabınızı tamamen silmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın. Unutmayın, bu bağlantının çalışabilmesi için yine web tarayıcısından giriş yapmanız gerekecek.

Instagram hesap silme linki 2022

instagram hesap dondurma ve hesap silme ekran görüntüsü

Hesabınızı neden silmek istediğinizi seçtikten sonra şifrenizi girin ve ardından en altta yer alan "HESABIMI SİL" butonuna tıklayın.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra hesabınız yine silinmeyecek. Instagram, burada size tam 1 aylık bir süre verecek. Bu bir aylık süre boyunca, Instagram hesabınız görünmez olarak ve paylaşımlarınız gizlenecek.

Eğer 1 aylık süre içinde hesabınıza tekrar girmezseniz, 1 ayın sonunda profiliniz otomatik olarak silinecek ve tüm paylaşımlarınız, gönderileriniz ve takipçileriniz sıfırlanacak.

Bu aşamadan sonra Instagram'ı yeniden kullanmak isterseniz, yeni bir hesap oluşturmanız gerekecek.

Bu içeriğimizde Instagram hesap dondurma işlemini detaylarıyla anlattık. İsterseniz şimdi de kafanıza takılan bazı sorulara yanıt arayalım.

1. Instagram uygulamasını silersem hesabım silinir mi?

Tahmin edebileceğiniz gibi böyle bir şeyin olması mümkün değil. Yukarıdaki yöntemlerden birini kullanarak hesabınızı silmediğiniz sürece, uygulamayı kaldırmanız hesabınızı silmez.

Farklı bir telefon ya da bilgisayar üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınıza tekrardan giriş yapabilirsiniz.

2. Instagram hesabımı sildikten ya da kapattıktan sonra paylaşımlarım veya etkinliklerim görünür mü?

Hesabınızı dondurduğunuzda veya tamamen kapattığınızda, profiliniz görünmez moda geçer ve hiçbir paylaşımınız veya etkinliğiniz görünmez. Çünkü diğer kullanıcılar, profilinize hiçbir şekilde ulaşamazlar.

3. Instagram uygulaması üzerinden hesabımı nasıl silerim?

Maalesef Instagram, uygulama içinden hesap dondurmaya veya silmeye izin vermiyor. Eğer uygulama içinden Ayarlar menüsünden hesap dondurma seçeneğine dokunursanız, uygulama sizi bir bağlantı aracılığıyla yine web sürümüne yönlendirir.

Bu nedenle Instagram hesap dondurma veya silme işlemi sadece web tarayıcılarından yapılabiliyor.

4. Instagram hesabımı hemen silebilir miyim?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Instagram hesabınızı hemen silemezsiniz. Bu işlem için Instagram, size 30 günlük bir süre tanır ve 30 gün boyunca hesabınıza girmediğinizde profiliniz otomatik olarak silinir.

5. Instagram hesabımı kalıcı olarak sildikten sonra geri alabilir miyim?

Hesabınızı silme işlemi yaptıktan sonra 30 günlük bir süreniz var. 30 gün boyunca hesabınıza girdiğinizde, kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak 30 günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinir ve bu işlem geri alınmaz.

Bu nedenle, sildiğiniz Instagram profilinize bir daha erişemezsiniz ve yeni bir hesap oluşturmanız gerekir.

6. Şifrem olmadan hesabı silemez miyim?

Instagram hesap dondurma ve silme ekranında, mutlaka sizden şifrenizi girmeniz istenir. Bunun amacı, farklı bir kişinin sizin hesabınızı silmesini engellemektir.

Eğer hesabınızın şifresini unuttuysanız, Instagram Şifremi Unuttum sayfasındaki yönergeleri uygulayarak yeni bir şifre alabilirsiniz.

7. Hesabımı sildikten sonra aynı kullanıcı adını alabilir miyim?

Hesabınızı sildikten sonra, sizin kullanıcı adınız artık emekliye ayrılır ve aynı kullanıcı adını bir daha alamazsınız. Üstelik başkaları da o kullanıcı adıyla yeni bir hesap oluşturamaz.

8. Instagram hesabımı kaç gün arayla kapatabilirim?

Instagram hesabınızı kapatıp tekrar açtıktan sonra bir kez daha kapatmak isterseniz 7 gün beklemeniz gerekiyor. 7 gün içerisinde yalnızca 1 kere hesabınızı dondurabildiğiniz için süreç boyunca hesabınız diğer kişilere görünür olacaktır.