Online toplantılarda yeni dönem! Göz temasını sabitleyen yapay zeka: NVIDIA Maxine
ensonhaber.com

Son yıllarda yapay zeka teknolojilerinin oldukça gelişmesiyle birlikte, artık çok farklı teknolojiler hayatımıza girmeye başladı.

Ürettiği ekran kartları ve yapay zeka teknolojileriyle popüler olan NVIDIA, "Maxine" isimli yeni bir yapay zeka yazılımı yayınladı.

Artırılmış gerçeklik ve yapay zekayı bir araya getiren NVIDIA Maxine, görüntülü arama üzerinde gerçekleşen toplantılarda çok büyük avantajlar sağlıyor.

NVIDIA Maxine ile göz kontağınızı kaybetmeyin

NVIDIA'nın canlı akış ve video konferans aracı olan NVIDIA Broadcast, NVIDIA Maxine sayesinde artık herhangi bir kişinin gözlerini gerçek zamanlı olarak değiştirerek, doğrudan kameraya bakıyormuş gibi görünmesini sağlayabilİyor.

NVIDIA'nın göz teması özelliği, notlarını veya senaryoyu okurken kendilerini kaydetmek isteyen veya doğrudan kameraya bakmak zorunda kalmaktan kaçınan içerik oluşturucular için oldukça iyi bir özellik.

NVIDIA Maxine ile gelen diğer özellikler

NVIDIA Maxine ile gelen yenilikler arasında sadece göz teması yok. Yazılım, yayıncıların ve toplantı yapanların işlerini kolaylaştıracak birçok özellikle geliyor.

Arka plan gürültüsü kaldırma: Buy özellik, konuşmacının doğal sesini korurken, yapay zekadan destek alarak birkaç genel arka plan gürültüsünü kaldabiliyor.

Süper ses çözünürlüğü: Ses sinyalinin zamansal çözünürlüğünü artırarak ses kalitesini iyileştirir.

Yüz analiz etme: 126 anahtar noktayı kullanarak yüz hatlarını tanır. Kafa hareketlerini, yüz ifadesinden kaynaklanan kafa pozlarını ve yüz deformasyonunu gerçek zamanlı olarak üç farklı derecede izler. Daha da yüksek kaliteli izleme elde etmek için HQ modu desteği sunar.

Özetleyecek olursak; Maxine'in modelleri, standart mikrofon ve kamera ekipmanıyla elde edilebilecek yüksek kaliteli efektler sunuyor..

NVIDIA Maxine; ses, video ve artırılmış gerçeklik efektlerini gerçek zamanlı olarak geliştiren yapay zeka özelliklerini dağıtmak için GPU destekli hızlandırılmış yapay zeka SDK'lardan (yazılım geliştirme kiti) ve bulutta yerel mikro hizmetlerden oluşan bir pakete sahip.

Geliştiriciler, ses efektleri SDK'sını Windows ve Linux uygulamalarına entegre edebiliyor.

Video efekt SDK'sı ise standart web kamerası girişiyle çalışabilmesinin yanı sıra, video konferans düzenlerine kolayca entegre edilebilen yapay zeka tabanlı görsel efektleri etkinleştiriyor.

SDK; sanal arka plan, süper çözünürlük, yükseltici (upscaler), yapı azaltma (Artifact Reduction) ve video paraziti giderme gibi özellikler sunuyor.

Son olarak, Artırılmış Gerçeklik SDK'sında ise yüz ifadesi tahmini özelliği sunan Maxine, yüzü takip ediyor ve takip ettiği kişinin ifadesini tahmin ediyor.